Foto: Redd Barna
De frivillige hadde stand i gågaten i Trondheim, hvor de informerte om Redd Barnas nødhjelpsarbeid i Japan. Og barna kunne leke på standen.

Lokallaget stilte mannsterke opp med 19 frivillige fra Redd Barna, ungdomsorganisasjonen Press og flere av de frivilliges venner med egen stand i gågaten i Trondheim .

Med vårsolen gjennom skylaget var givergleden stor blant store og små som hadde tatt turen ut i sentrumsgatene.

Folk ga villig

I løpet av fire timers engasjement ble det samlet inn den nette sum av 13 478,50 kroner. Nødhjelpskoordinatoren i lokallaget Mona Lock Skålevik var storfornøyd med resultatet. 

– Det var flott å se at så mange frivillige stilte opp. Det var mange organisasjoner i aksjon på lørdag så vi er meget fornøyd med resultatet av innsamlingen for vår del. Mange av de som støttet oss syntes at det var flott at inntekten skulle gå til barnevennlige lekeområder på evakueringssentrene, sier Lock Skålevik.

Fikk teste barnevennlig lek

Foto: Redd Barna
Til sammen samlet de frivillige inn 13 478,50 kroner til nødhjelpsarbeidet i Japan.

Nettopp aksjonens formål var tema for standen, som var utformet som et lekeområde med ulike spill og aktiviteter barn kunne holde på med. Blant annet bordfotball, rockeringer og tegnesaker. Flere av de frivillige på standen lot seg imponere og inspirere av alle barna som kom innom og viste engasjement. Flere fra den yngre garde ga penger fra sine egne lommebøker, og mange av dem kjente godt til situasjonen i Japan.

– Det er viktig å samle inn penger, fordi barna i Japan ikke har det så bra som oss og derfor er det viktig at vi kan hjelpe dem, sier Ida og Guro, begge ti år.

Olav Øverli, en av de frivillige som stilte opp lørdag ettermiddag, konkluderte med at det varmet litt ekstra når barn kom bort for å bidra til og hjelpe andre barn.