Foto: Redd Barna
Frivillige i Redd Barna Stavanger Aktiv; Eline Dahl, Eli Aas Anda, Kirsti Vasstveit, Johanna Rajala og Renate Usken

Turen til Prekestolen startet med en halvtimes busstur til Lauvik. Fra Lauvik tok vi fergen over til riktig side av Lysefjorden, og vi var ganske snart framme ved Prekestolen Fjellstue. Her startet vår vandretur, og til dels løpetur, opp til platået.

- Jeg gikk sammen med en av de andre frivillige i fronten. Vi skulle holde tempoet oppe. En gutt fra Afghanistan mente at sekken min var altfor tung for meg, og ansvaret ble delegert videre. Etter å ha halvløpt oppover med frontgjengen uten sekk, fikk jeg likevel "creds" for å være i god "work-out" form, forteller Johanna, leder av Redd Barna Stavanger Aktiv. En av guttene sang, og en annen satte på musikkspilleren med afghansk musikk mens han småjogget oppover.

Vi kom opp til platået i strålende solskinn. Guttene hadde i forkant fått beskjed av både oss, og mottaksansatte, om å oppføre seg forsiktig på platået. Til tross for noen småepisoder, hvor vi hadde hjertet litt nær halsgropen, oppførte ungdommene seg over all forventning. Vi var ved platået i minst en time, og vi spiste matpakke, tok mange morsomme bilder og nøt følelsen av å være i live.

Høye på adrenalin var det god stemning, og til dels live musikk fra guttene, i bussen på vei hjem.