Foto: Anette Stevnebø/Redd Barna
Ziva har stikket tøfler til inntekt for Redd Barna

Smykkedesigner Ziva Jelnikar er en engasjert og kreativ person. I tillegg til å være frivillig i aktivitetsgruppen i Bergen, strikker hun nå tøfler til inntekt for Redd Barna.

Ziva Jelnikar sitter ved arbeidsbenken sin i den lille, koselige butikken som befinner seg innerst i et av de trange smauene på Bryggen i Bergen. Her inne er det behagelig varmt sammenlignet med den kalde høstluften som er utenfor.

Ziva lager smykker, et håndverksarbeid hun har lært av sin mor som er sølvsmed. I dag har Ziva eksperimentert og videreutviklet denne lærdommen, blant annet ved å kombinere sølv med andre materialer, slik som kobber og messing. Det er allikevel et av hennes nyeste prosjekter som vekker størst interesse akkurat nå.

 - Dette har jeg lyst til å vise deg! utbryter Ziva

Hun plukker ut to par bitte små, håndstrikkede tøfler.

- Disse tøflene har jeg kalt for ”Little feet” og kommer i mange forskjellige farger og mønstre. Tøflene koster 250 kroner og inntekten går utelukkende til organisasjoner som hjelper barn, deriblant Redd Barna. Jeg har allerede solgt mange av dem og holder på å strikke flere, forteller Ziva.

Zivas tøflene passer til spedbarn fra 0 til 5 måneder. Kanskje en flott ting å gi i julegave?

Foto: Anette Stevnebø/Redd Barna
Ziva ved arbeidsbenken sin

Frivillig i Redd Barna

Å strikke tøfler til små føtter er ikke den eneste måten Ziva engasjerer seg for Redd Barna. Hun har nemlig funnet en måte å kombinere sitt yrke med frivillig arbeid i organisasjonen. Ziva er frivillig i Jentegruppen i aktivitetsgruppen i Bergen som har fokus på de eldste tenåringsjentene tilknyttet et av mottakssentrene i kommunen. Når de kommer sammen, tar Ziva likesågodt jentene med seg til butikken sin og lærer dem å lage smykker.

- Jentene kommer hit, får utdelt hvert sitt verktøy og lærer å lage smykker og øredobber. Det er utrolig kjekt! sier Ziva.

Ønsker du å vite mer om frivillighet i region vest? Ta kontakt med regionkontoret.