Foto: Aneela Khan og Berit Bye Wilhelmsen
Play for peace

Ungdommene var fra Afghanistan, Syria, Eritrea, Etiopia og Iran. Noen var veldig interesserte i cricket, mens for andre var dette det første møtet med sporten - noe som også var tilfellet for Redd Barna representantene.

Cricket ga mersmak

Ungdommer fra fire forskjellige mottak var samlet på Ekebergsletta. Fra Hobøl var det 6 sporty gutter som ville spille kamp og som fikk hver sin drakt. Ungdommene hadde det artig, men syntes det ble litt lite spilletid på arrangementet. De var derfor veldig interesserte i å spille mer cricket og hadde lyst til å kjøpe utstyr og fortsette å trene på mottaket. De syntes det var gøy med variasjon og en annen aktivitet enn bare fotball.

Fredens ring

Etter at ungdommene hadde spilt, var det mulig å møte internasjonale proffe cricket- spillere fra India, Pakistan, England og Sri Lanka. Arrangørene fikk deretter alle til å stå side om side og danne en ring. Det var en fredens ring som ble dannet for å fremme samholdet mellom forskjellige land og kulturer.

Dagen ble avsluttet med hovedkamp T20 med de internasjonale cricketspillerne, god mat og drikke og musikk. All ære til arrangørene for et flott arrangement.