Foto: Redd Barna/Camilla Haug
I år var det stor oppslutning rundt sandvolleyball.

Lørdag 22. august ble Redd Barna Cup arrangert for tredje gang på Søre Øyane i Os. Både barn og godt voksne, familie, venner og bekjente, privatpersoner, bedrifter og organisasjoner bidrar sammen for å skape en hyggelig dag med hensikt å samle inn penger til Redd Barnas humanitære arbeid. Resultatet er en folkefest uunnværlig for samholdet.

Redd Barna Cup som nå ble arrangert for tredje gang har markert seg som en folkefest som er viktig for samholdet i lokalsamfunnet. Her forenes øyboerne om musikk, sport, mat og en vilje til å skape noe positivt sammen. Både barn og voksne bidrar for at arrangementet skal bli en hyggelig erfaring.

Redd Barna Cup ble for første gang arrangert av den den gang 14 år gamle Tommy Aasen sammen med vennegjengen sin. Han hadde lyst til å samle inn penger til Redd Barnas arbeid.

Foto: Redd Barna/Camilla Haug
Jentene fra Søfteland var godt fornøyd med dagens kamper og premieutdelingen.

Rekordoppslutning om Redd Barna Cup

Siden den gang har arrangementet vokst år etter år. Stadig flere lag melder seg på. Her finner du spillere fra alle generasjoner – profesjonelle lag så vel som bedriftslag, byggefelt og vennegjenger. Mer om bakgrunnen for Redd Barna Cup kan du lese her.

I år var det påmeldt 70 lag, en dobling fra i fjor, kunne Eirik Hesthammar fortelle. Han holdt kontroll over timeplanen og resultatene for fotballkampene.  Det var litt av en kabal å få til å gå opp. Kampene pågikk fra kl. 08:30 og de siste skulle rundes av kl. 20:30.

Mens idrettsgleden fikk utspill på fotballbanen kunne vi som ikke hadde meldt oss på cupen høre live-musikk, hoppe i hoppeslott, grille pinnebrød i Bestos Hjørne, eller kanskje prøve lykken på Lykkehjulet.

Foto: Redd Barna/Camilla Haug
Dorthea, Tonje og Mathias er travelt opptatt med lykkehjulet.

Dugnad og samhold - alle bidrar

Dorthea, Tonje og Mathias blitt satt på jobben å betjene Lykkehjulet på morgningen. De har fått på seg hver sin Redd Barna t-skjorte.

En av de flittige dugnadsarbeiderne forteller at hun har god kjennskap til Tommy som arrangerer cupen og at hun har samlet inn penger til Redd Barna tidligere.

Jeg prøvde meg på en snurr på lykkehjulet, men ingen av mine brikker gav uttelling. Tonje viste meg premiebordet. Her var det mye å velge i, men Tonje fortalte oppgitt at ingen ville ha termosene. «Vi måtte legge til en ekstra premie», smiler hun lurt. 

Foto: Redd Barna/Camilla Haug
Grethe, Turid og Eialinn har vært med hvert år.

Folkefest på lik linje med 17.mai

Sanitetskvinnene Grete, Turid og Eialinn bidro som tidligere år med å selge kaffe, kaker og vafler. De har deltatt i alle årene cupen har blitt arrangert. Alle er de veldig positive til Redd Barna Cup og understreker betydningen den har for samholdet blant øyingene.

Redd Barna Cup har blitt en Folkefest som kan sammenlignes med 17.mai, forteller damene.  Ved siden av Søre Øyane Sanitetsforening stod representanter fra Lerøy og tilberedte deilig laks.

Redd Barna Cup setter virkelig spor i lokalsamfunnet. Redd Barna Cup startet i 2013 på bakgrunn av en ungdomsgjengs ønske om å gjøre en innsats for andre – det er virkelig inspirerende.