Foto: Redd Barna/Siri Wangen
Barnehuset stilte villig opp for å fortelle hva de gjør.

Litteraturhuset dannet en flott ramme rundt vårens regionmøte i Vest første helgen i april. De fremmøtte fikk i løpet av helgen høre flere interessante foredrag fra blant andre Barnehuset og Strax-huset, og jobbe med gruppearbeid rundt temaene medvirkning og engasjement rundt organisasjonen. Det ble også god tid til å sosialisere og blir kjent med hva de andre medlemmene i regionen gjør på.

Barnehuset i Bergen stilte med to representanter som fortalte engasjert om historien til Barnehusene og gav et fint innblikk i arbeidshverdagen deres. Men høydepunktet var nok når alle fikk en omvisning på Barnehuset og fikk se de ulike rommene som blir brukt til blant annet venterom, avhørsrom, dommerrom og kontorer. 

I tillegg til Barnehuset, fikk vi også besøk av Kjersti Holter fra Strax-huset. Hun snakket om utfordringer de som ansatte har med brukere som har barn og engasjementet var tydelig om man bedømmer etter hvor mange spørsmål hun fikk. 

Foto: Redd Barna/Siri Wangen
Masse innspill fra Regionmøtet i Vest.

Frivillighet og medvirkning

Åshild Austegaard fra representantskapet holdt en workshop om den nye frivillighetsuken, noe som engasjerte alle medlemmene. Alle innspillene fra gruppearbeidene ble samlet inn og vil bli tatt med videre i prosessen med å lage en Redd Barna uke som skal skape mer engasjement rundt organisasjonen.

Så var det tid for at medlemmene fikk prøve seg på medvirkning. Først holdt Maria Hyll Bjerknes et foredrag laget av Regine Karlsen som skal brukes ute i regionene for å øke medlemmenes kunnskap om barns medvirkning. Alle fikk prøve flere ulike teknikker og det ble mange fine luftballonger, mursteins vegger og kroppskart (bodymaps).

På søndagen fikk alle gruppene og lagene mulighet til å presentere seg selv og fortelle litt hva de har gjort siden sist. Med representanter fra Ålesund, Ørsta, Sykkylven, Sogndal, Bergen, Granvin, Stord, Bømlo og Sauda var det stor spredning av aktiviteter, både geografisk og tematisk. Det var veldig inspirerende for både nye og gamle medlemmer å se hvor mye som blir gjort og hvilke muligheter som finnes som medlem av Redd Barna.

Foto: Redd Barna/Siri Wangen
Den nye utformingen på Handlingsplanen ble tatt godt imot.

Handlingsplan og avslutning

Deretter orienterte Magnus Frydnes fra representantskapet om handlingsplanen, en veileder for hva medlemmer i Redd Barna kan gjøre, og viste frem den nye utformingen på denne. Endringen ble tatt godt imot.

Så informerte regionkontoret om forstyrringsukene og oppfordret alle til å gjøre en innsats for å spre budskapet om at alle må tørre å "forstyrre" der de bor. Gruppene fikk litt tid til å snakke sammen om ulike måter de kan bidra og flere uttrykte interesse for å sette i gang aktiviteter.

Sist på programmet stod valg av nominasjonskomite. Nominasjonskomiteen skal finne representanter som ønsker å dra på landsmøtet i 2015, og det var ingen problem med å finne medlemmer som ønsket å ta dette viktige vervet. Møtet ble avsluttet med god lunsj og vel hjem for alle deltakerne.