Foto: Redd Barna/Ruth Coates
Loppemarkedet i Trondheim førte til viktige inntekter for Redd Barna, men også en mulighet til å informere om barns situasjon i borgerkrigsherjede Syria.

Dørene har ikke åpnet enda, men utenfor Thora Storm videregående skole i Trondheim, har det allerede dannet seg en lang kø av spente samlere. Det er endelig loppemarked i byen, og de oppmøtte håper alle på å finne en skjult skatt blant varene. Til et godt formål, selvfølgelig!

Sosial innsamling

Det braker løs når Ruth Coates, nødhjelpskoordinator i Redd Barna Trondheim endelig åpner dørene. Innenfor lukter det kaffe og hjemmebakte kaker. Lokalet er fylt av gamle og nye skatter i form av klær, vesker, serviser og andre samleobjekter.

Redd Barnas frivillige står klare til å ta i mot de mange kundene. De har stått på for at alt skal være klart til helgen. Det er lagt mye arbeid i planleggingen av arrangementet, det har blitt bakt mange kaker, og frivillige sjåfører har kjørt på kryss og tvers av byen for å samle inn varer fra givere.

Som nødhjelpskoordinator, har Ruth Coates hovedansvaret for å klekke ut ideer til nye innsamlingsaksjoner.

-Den tradisjonelle bøssebæringen er jo litt kjedelig, vi måtte tenke nytt! Vi ønsket også en mer sosial innsamlingsaksjon. En aktivitet som både yngre og eldre medlemmer kunne engasjere seg i, og ha glede av.

Vil synliggjøre Syria

Kvelden før den store dagen, var 23 frivillige samlet i gymsalen for å bære, sortere, sette frem og prise varene. Og de er alle klare på én ting; det var veldig verdt det!

Loppemarkeder er svært populære i Trondheim, og de mange besøkende gir en god mulighet til å spre informasjon om Redd Barnas arbeid i Syria. Coates mener selv at konflikten i Syria har blitt glemt av mediene, og hun ser derfor viktigheten av å synliggjøre den:

-Målet med loppemarkedet var å få inn en god sum til Redd Barnas arbeid i Syria, samt å synliggjøre konflikten. Det er også viktig for oss å styrke lokallaget, og det har vi klart ved å arrangere noe så stort sammen, sier Coates.

Stor frivillig innsats!

Loppemarkedet gikk over all forventning, og regionkonsulent i region midt, Inger Elisabeth Einan, er også godt fornøyd.

-Vi har klart å mobilisere 40 frivillige i alle aldre, og jeg er så stolt av innsatsen deres! Redd Barna som organisasjon har blitt profilert på en svært positiv måte, og jeg håper dette gir ringvirkninger i fremtiden, avslutter en fornøyd regionkonsulent.

 

Har du lyst til å engasjere deg i Redd Barnas arbeid? Kontakt ditt nærmeste regionkontor