Foto: Siri S. Wangen
Sonja Haldorsen, vårt eldste medlem, sammen med vårt yngste medlem, Mari Øvrebø.

Høstferie til tross, medlemmer fra hele Vestlandet møtte opp i Bergen blant annet for å høre Tove Wang prate om barns situasjon i verden. Generalsekretæren vår hjalp oss med å løfte blikket for å se det omfattende arbeidet Redd Barna gjør også utenfor Norge.

For de mange frivillige til stede, hadde vi fått besøk av Hilde Gunnarson, avdelingsleder i flere barnehager i Bergen. Hun kunne gi de frivillige mange gode konkrete tips til aktiviteter med barn, blant annet ide til å lage akvarium når man er på stranden.

Redd Barna er en organisasjon som appellerer til mennesker i alle aldre, Sonja Haldorsen fra Stord Redd Barna og Mari Øvrebø fra Bergen Press deler et sterkt engasjement for barns rettigheter, til tross for 72 års aldersforskjell.    

Besøk på Raftohuset

Raftostiftelsen i Bergen deler hvert år ut en menneskerettighetspris til personer eller organisasjoner som jobber for å promotere og sikre rettigheter i hele verden. Redd Barna var så heldig å få komme på besøk for å lære mer om organisasjonen og om de ulike prisvinnerne.

Etter en felles åpning, ble vi delt inn i fem grupper og fikk deretter prøve alt fra å sitte i fengsel til å regne ut hvor mange slaver det kreves for å opprettholde vår livsstil. For å gjøre resultatet mer nøyaktig per person, ble alle oppfordret til å ta testen hjemme etter møtet, noe det ble uttrykt stor interesse for.

Helgens møte ble avsluttet med informasjon om vårens store medlemsaktivitet. Redd Barna uka skal bidra til et skikkelig løft for medlemsorganisasjonen - vi gleder oss alle sammen!

Foto: Silje Olsen
Raftohuset tok oss gjennom ett undervisningsopplegg der vi blant annet fant ut hvor mange slaver som må til for å opprettholde vår livsstil.