Alle deltagerne sto spente bak scenen, klare til å gå inn og delta. En «roda», sirkel på portugisisk, ble formet og musikken startet. To og so spilte de med en instruktør hver før de fikk sine første, andre, tredje, fjerde og femte belter og diplomer.

 Over seksti barn og unge deltok på capoeira workshop den 21 november 2015 på Haugenstua i Oslo. Instruktører fra hele verden var kommet for å holde kurs med deltagerne. Brasil, England, Italia, Portugal, Danmark, Sverige og Ungarn var representert, i tillegg til instruktører fra Norge. I løpet av fire timer hadde store og små slått hjul, lært en eller flere nye bevegelser, vist frem hva de har lært og spist lunsj. Hallen var sprekkfull av positiv og leken energi.

Mange våknet spente dagen etter. Dagen var kommet for graderingsfesten. Familie og venner ankom Rommen Scene for å se sine kjære og hva de har lært i løpet av høstens capoeira kurs. Show gruppen tok deltagere og tilskuere med på en reise til Brasil og den brasilianske historien gjennom dans. Siden viste instruktørene hva de kan. Salen var fylt av spenning, latter og glede. Tiden var inne!

For en helg! Festen ble avsluttet med en flott kake og kaffe.