Foto: Redd Barna
Ungdommer over hele landet har blitt inspirert til å gi et dagsverk til årets prosjekt "Voldsfri skoler". Å leve er å studere, som det står på denne guttens kinn!

Operasjon Dagsverk er en årlig solidaritetsaksjon arrangert av, med, og for ungdom. Aksjonen drives av 4000 frivillige på rundt 650 skoler i hele landet. Ungdoms- og videregående skoler har kunnet bestille foredrag fra både OD og Redd Barna, og svært mange skoler har gjort dette.

Skolene har fått besøk av Redd Barna frivillige som har fortalt om årets prosjekt «Voldsfrie skoler» i Guatamala, Honduras og Mexico. OD skal sammen med Redd Barna gi 15 000 ungdommer i Guatemala, Honduras og Mexico på 70 ulike skoler i farlige og ustabile nabolag en tryggere skolehverdag.

Imponert over innsatsen

Foto: Inge Lie/Redd Barna
Prosjektleder i Redd Barna for Operasjon Dagsverk Giti Carli Mohn syntes det er utrolig bra at vi har slått rekorden for flest frivillige foredragsholdere.

Redd Barnas frivillige foredragsholdere har møtt engasjert ungdom på skoler fra Kristiansand i Region Sør til Mehamn i Region Nord. De frivillige har vært imponert over elevenes innsats for å lage flotte Internasjonale Uker; med alt fra spennende mat og musikk til Instagram-konkurranser og film.

Ellen Aarak Tvedt og Sandra Fjeldsgård Dusterud holdt foredrag i Risør, Kristiansand og Bergen, og sier: - Vi er spesielt imponert over hvor mye arbeid elevene selv har lagt inn i organiseringen.

Det er ikke bare elevene som har gjort en kjempeinnsats under Internasjonal Uke. Prosjektleder for OD i Redd Barna Giti Carli Mohn kan melde om gode tilbakemeldinger fra OD om godt samarbeid under Internasjonal Uke, og om svært positive tilakemeldinger fra skolene på foredrag.

- Med 76 stykker har vi satt rekord på antall frivillige foredragsholdere, og det syntes vi er utrolig bra! sier Mohn.

345 foredrag på 151 skoler!

Foto: Annette Maritvold
De frivillige foredragsholderne var imponert over elevenes innsats, her fra Steinerskolen på Nesodden. Det er mange som bryr seg om trygg skolegang, til tross for at hverdagen til ungdommene i de tre prosjektlandene lever veldig annerledes enn ungdommer i Norge.

Til sammen har 76 frivillige foredragsholdere fra Kristiansand i sør til Mehamn i Nord besøkt 151 skoler, og holdt 345 foredrag. Det er et snitt på 34,5 foredrag per dag i Internasjonal Uke (14.- 25. oktober)! 

På skoler med alt fra 30 til 1500 elever har ungdommene fått lære om situasjonen for ungdommer i Guatemala, Honduras og Mexico. De har også fått høre om hvordan de kan være med på å endre dette, og bidra til at ungdommer i disse landene får en trygg skolehverdag.

Redd Barna er stolte over våre frivillige foredragsholdere som har gjort en kjempeinnsats i å inspirere ungdommer til å gjøre en innsats på OD-dagen, og er spente på resultatet!