Foto: Redd Barna/Ingrid K. Lund
Jan-Kåre Pedersen skal haike fra Fredrikstad til Nordkapp til inntekt for Rødnesedagen.

– Jeg gjør dette fordi jeg liker å ta utfordringer og samtidig gjøre noe som nytter, sier den entusiastiske haikeren Jan-Kåre Pedersen.

Skirenn på asfalt

I fjor arrangerte han et skiløp på asfalt til inntekt for Rødnesedagen. I år ønsker Fredrikstad-mannen å bidra mer. Han skal ha sin egen innsamling, og målet er å samle inn penger på veien nordover.

– Jeg tar gjerne utfordringer på veien, så lenge folk betaler penger til Rødnesedagen. Ingen utfordring er for liten, ingen for stor. Det viktigste er at jeg kommer meg til Nordkapp innen 25. november, sier Pedersen.

Fenger virkelig for penger

Prosjektleder for Rødnesedagen i Redd Barna, Anne Brude er imponert over innsatsen til Jan-Kåre.

– Vi ønsker at folk skal gjøre ting som fenger for penger, og han har virkelig forstått hva Rødnesedagen går ut på. Jeg håper bare at folk på veien tar vel i mot ham, og hjelper ham på sin vei til Nordkapp, sier Brude.

I tillegg til å engasjere seg for Rødnesedagen skal Jan-Kåre Pedersen utfordre seg selv mer i løpet av neste år. Han skal ro fra Norge til Karibia. Gjennom Altlanterhavsferden 2011 skal ha i løpet av sju til ni måneder ro over Atlanteren. Mer informasjon om denne eventyreren finner du på www.campkaos.no. Her finner du også Jan Kåres videoblogg fra sin haiketur til inntekt for Redd Barna.

Ønsker du også å bidra til Rødnesedagen kan du finne inspirasjon og tips her >

Alle trenger ikke haike flere tusen kilometer for å bidra til Rødnesedagen!