Foto: Catharina Borchgrevink/Redd Barna
Under lunsj og middag ble det god tid til sosialisering på kryss av regioner og interesser. Alle var enige i at maten var fantastisk!

Redd Barnas landsmøte på Sundvolden Hotell 13. - 15. september, ble det blant annet vedtatt ny strategi for Redd Barna og handlingsplan for medlemmer. Det var gode diskusjoner, debatter og tanker - og ikke minst mye hygge!

Det var en fin stemning blant deltakerne, som bestod av både gamle ringrever med 21 landsmøter bak seg, og unge PRESS-ere som deltok for første gang.

Landsmøtet er en fin anledning for Redd Barnas medlemmer til å sosialisere på kryss av regionen og bidra med sin mening om Redd Barnas arbeid.

Vi føler oss godt tatt imot

Foto: Catharina Borchgrevink/Redd Barna
Lise og Nikolai deltok for første gang, og følte seg godt tatt imot av deltakerne.

Nikolai Nordlid, 19 år fra PRESS sitt sentralstyre og Lise Andrea Arge, 16 år og PRESS-medlem deltok for første gang på Redd Barnas landsmøte.

Hva er det beste med landsmøtet?

- Vi syntes det har vært gode debatter, og er egentlig litt overrasket over hvor dyptgående debattene har vært. Det er skikkelig god mat her, og vi føler oss veldig godt tatt imot av Redd Barnas medlemmer!

Hva vil dere jobbe for når du kommer hjem?

- Vi vil fortsette å jobbe for barns rettigheter, de trenger en sterk stemme og vi syntes både PRESS og Redd Barna gjør dette på en kul måte.

Engasjerende generalsekretær

Foto: Catharina Borchgrevink/Redd Barna
Susanne Bondevik deltok for første gang, sammen med flere fra Oslo lokallag. Hun ble særlig inspirert av generalsekretær Tove R. Wang.

Susanne Bondevik, 26 år fra Redd Barna Oslo lokallag er også med for første gang. Som varadelegat ble det først klart at hun skulle delta kun dager før landsmøte, og hun var på forhånd veldig spent.

Hva er det beste med landsmøtet?

- Det er utrolig mange fine folk her, veldig god stemning. Og så er det fantastisk god mat!

Hva har inspirert deg mest?

- Tove Wang var veldig engasjerende! Hun er så genuin, og det er flott med en slik generalsekretær.

Hva vil du jobbe for når du kommer hjem?

- Vi i Oslo lokallag ble veldig inspirert av å delta på landsmøtet, og fikk masse gode ideer som vi skal bruke til å videreutvikle lokallaget.

Spennende med handlingsplan og strategi

Foto: Elin Toft/Redd Barna
Anne Marie Møller fra Region Sør syntes det er fint at hun som medlem har innflytelse over Redd Barnas veivalg.

Anne Marie Møller fra Redd Barna Skien hadde følgende å si:

Hva er det beste med landsmøtet?

- Å treffe folk fra andre steder og høre om hva de jobber med. Få vite hva som skjer i Redd Barna, også internasjonalt. Og så er det sosialt og hyggelig å være på landsmøte!

Hva har inspirert deg mest?

- Diskusjonen rundt handlingsplan og strategi – det som avgjør hva Redd Barna skal drive med i årene framover - har vært spennende. Jeg synes jeg som medlem har medbestemmelse og innflytelse over veivalgene.

Hva vil du jobbe for når du kommer hjem?

- Lokallaget jobber med flyktninger gjennom blant annet leksehjelp, og det skal vi forsette med. Jeg ser også fram til å engasjere med i OD.

 Flere intervjuer kommer i Redd Barna magasinets desemberutgave.