Foto: Redd Barna/Ingvild Eidshaug
Barna storkoste seg i naturlige omgivelser hvor de kunne utfolde seg, bruke sansene sine, og møte mange fine dyr.

Tre lodne kaniner, to høner og ikke mindre enn fem stolte haner sto klare til å motta barna i Besøksgruppa. Bussturen, som for anledningen var sponset av trønder og matkonge Ole Robert Reitan, var fylt av forventningsfulle barn som så frem til å bli bedre kjent med både to- og firebeinte venner.

Dyrene var nok høydepunktet for de fleste barna, selv om noen løp og gjemte seg når de kom for nær. Barna koste, klappet, matet og lekte med dyrene, og ett barn fikk skryt av bonden fordi hun var så rolig og flink med dyrene.

Foto: Redd Barna/Ingvild Eidshaug
De stolte hanene likte å vise seg frem da Redd Barna var på gårdsbesøk.

Fikk kjøre traktor

En annen populær aktivitet var hopping på trampoline. Alle barna var en tur innom trampolinen, noen hoppet seg mer svette enn andre. To av de minste guttene klarte også å lure seg til et besøk i den store traktoren sammen med bonden sjøl.

På gården fantes det også flere små traktorer med både tilhenger og skuffe som barna kunne kjøre. Guttene tok traktorkjøringen svært alvorlig, og de koste seg med å tømme sandkassen for sand. Minstejenta på gården fikk også mange runder rundt gårdsplassen som passasjer, noe hun var veldig fornøyd med. Flere av barna klatret i trær og noen kom seg helt til topps.

Uten mat og drikke...

Gårdsfolket inviterte på deilig lunsj i hagen. Både barna og de frivillige fra Redd Barna fikk servert wraps (lefser) med pålegg, grønnsaker og mange forskjellige typer frukt og bær. Solen skinte fra skyfri himmel hele dagen og både barn og voksne hadde en strålende dag på besøksgården.

Før avgang takket alle barna for seg i kor, og alle fikk med seg et nyplantet solsikkefrø til minne om det flotte gårdsbesøket.

At dagen hadde satt positive spor var det ingen tvil om. På tur hjem fra besøksgården fortalte et av barna at han skulle kjøpe seg sin egen gård for ni tusen kroner, noe som vel betyr at den videre driften er sikret, og at fremtiden ser lys ut for de stolte hanene i Midt-Norge.