Foto: Redd Barna/Silje Aasgaard Olsen
Jimmy Pasali solgte klemmer for over 700 kroner under Rødnesedagen på Knarvik senter.

Forslaget ble godt mottatt, og Knarvik senter har nettopp feiret Rødnesedagen med nattåpent med fokus på røde neser, gode tilbud til inntekt for Redd Barna og underholdning fra en egen scene.

– Jeg er veldig imponert over innsatsen til bedriftsgruppen i Redd Barna Bergen. Det er morsomt når frivillige får med seg næringslivet og samarbeid på denne måten, sier prosjektleder for Rødnesedagen i Redd Barna Anne Brude.

Bedriftsgruppen er en del av lokallaget i Bergen som jobber med å etablere bånd mellom Redd Barna og det lokale næringslivet, og gruppen har knyttet bånd med mange kjøpesentre i samband med Rødnesedagen. Gruppen ble etablert i 2009, og består av folk som sitter på kunnskap og kompetanse på næringslivet i området.

Solgte klemmer

Det morsomste stuntet under Rødnesedagen på Knarvik sto Jimmy Pasali for. Den daglige lederen i Folkemunne Cafe på solgte klemmer til kundene sine for over 700 kroner.

For barna var det egen lekepark der de kunne lage masker og få ansiktsmaling. Og alle fikk de hver sin røde nese.

Foto: Redd Barna/Silje Aasgaard Olsen
Avdelingsleder hos Princess Randi Eikehaug syntes det var gøy med Rødnesedagen. Du kan kjøpe din egen røde nese hos alle Princess-butikkene i landet.

Mange rødnesestunt

Senterleder Åge Torsvik gikk også foran med et godt eksempel og hadde på seg den røde nesen hele dagen. Han hadde informert alle butikkene om at de som var med på Rødnesedagen kunne vente seg en liten påskjønnelse. Og butikkene stilte opp.

Noen solgte røde varer til inntekt for Rødnesedagen og noen sminket kundene for en 20-kroning ekstra. På scenen underholdt lokale dansere, sirkus Arnardo og Tanita fra ”X-faktor”. Og konferansieren oppfordret alle til å kjøpe de røde nesene.

Også kjøpesentre i andre deler av Norge har hatt eller skal ha tilsvarende Rødnesedagen-arrangementer.

Har du lyst til å gjøre noe som fenger for penge rtil inntekt for Redd Barna og Rødnesedagen? La deg inspirere her >

Foto: Redd Barna/Silje Aasgaard Olsen
Even Opsal (til venstre) og Øyvind Fosse i Expert-butikken på Knarvik-senteret stilte også helhjertet opp med røde neser på Rødnesedagen.