Foto: Redd Barna/Inger-Turid Tonstad
Keo Sarath (t.v.) er leder for Redd Barnas utdanningsprogram i Kambodsja. Medlemmer og andre interesserte ble kraftig inspirert av det han hadde å fortelle da han besøkte Kristiansand Redd Barna i august i år.

Jevnlig kontakt

Fra 1999 har Kristiansand Redd Barna og kontoret i region sør hatt et nært samarbeid med Norsk kambodsjansk vennskapsforening, Kambodsjansk forening, Khmer buddhistisk forening og ikke minst Redd Barnas programarbeid i Kambodsja. Det er jevnlig kontakt mellom Redd Barna i region sør, og Redd Barnas kontor i Kambodsjas hovedstad Phnom Penh. Senest i juni i år reiste representanter fra region sør til Kambodsja, og nå i august besøkte leder for Redd Barnas utdanningsprogram i Kambodsja, Keo Sarath, Kristiansand.

Foto: Redd Barna/Rune Stormark
Her forteller Keo Sarath (i midten) om Redd Barnas utdanningsprogram til (fra høyre) Trygve Utstumo, Stein Rafoss og Hilde Witsø fra region sør under deres besøk i Kambodsja i juni 2011.

Inspirerende med resultater

Keo Sarath benyttet anledningen til å besøke de ulike kambodsjanske miljøene på Sørlandet, og 24.august ble det avholdt et stort informasjonsmøte på Stiftelsen Arkivet om Redd Barnas arbeid i Kambodsja.

Her informerte Keo Sarath om arbeidet til stor inspirasjon for de fremmøtte, noe leder for Kristiansand Redd Barna, Magnar Sannes kunne bekrefte: -Keo Sarath er en ildsjel, sier Sannes. –Folk lytter til det han sier fordi han arbeider seriøst. Han har arbeidet for Redd Barna i 19 år, og han forstår situasjonen til de som ikke har skole på grunn av mangel på bygninger og lærere.

Foto: NRK/Elisabeth Sandve
Leder for Kristiansand Redd Barna, Magnar Sannes (i midten av bildet) blir inspirert av Redd Barnas solide arbeid både ute og hjemme. Her er han på stand i Dyreparken.

Og deg selv, da? Ble Magnar inspirert til videre innsats i Redd Barna?

-Jeg ble veldig inspirert! Jeg ser at pengene som blir samlet inn blir godt tatt vare på. Keo Sarath forlanger noe av de som får pengene, noe som kommer tydelig frem under hans foredrag. Det oppleves som en trygghet for Redd Barna å ha slike medarbeidere som Keo Sarath, avslutter er tydelig motivert Magnar Sannes.

Ønsker du å delta i Redd Barnas arbeid? Ta kontakt med ditt nærmeste regionkontor.