Foto: Redd Barna/Silje Olsen
Flere hundre diplomer ble delt ut på fotballcupen.

Lørdag 31. august var det duket for det som kanskje blir en årlig folkefest, nemlig Redd Barna Cup på Søre Øyane. Hovedfokuset denne dagen var en fotball cup for alle aldersgrupper. Lokale idrettslag, med IL Øyglimt i spissen, stilte opp med barn i alle aldre, mens voksne hadde satt sammen lag bestående av venner, naboer og kollegaer.

Iselin Møller, Karoline Sørstrønen, Leon Borgen og Marius Aasen var hovedarrangører sammen med Tommy, og alle gikk rundt på dagen for å passe på at alt forløp slik det skulle.

- Grunnen til at vi gjør dette er vår store interesse for Redd Barna og deres arbeid. Vi lager fotballcup fordi det ikke bare støtter Redd Barna, men også skaper en folkefest for store og små i lokalmiljøet, sier Tommy.

Speakeren på Radio Redd Barna, Geir Magne Johnsen, hadde stålkontroll på både fotballkampene og de musikalske innslagene. Mange glade barn gikk fra teltet til Radio Redd Barna med diplom og "noko attåt".

Foto: Redd Barna/Silje Olsen
Lykkehjulet var moro for barn i alle aldre.

Sponsorer

I år hadde arrangementskomiteen jobbet hardt for å få sponsorer med, og det lyktes de med. Bunnpris, Sparebanken Vest og Os kommune var bare noen av de som stilte opp for at dette skulle bli et supert arrangement.   

Oppskriften på at dette ble en suksess for hele familien, ikke bare fotball fansen, var fokuset på alternative aktiviteter. Besto sitt hjørne med pinnebrød og perlebord, et gedigent hoppeslott, salg av alt fra vafler til laks i lefse, volleyballturnering, konserter og et lykkehjul bidro til at det var timevis med underholdning for alle som var til stede.

På spørsmål om dette vil bli ett årlig arrangement, svarte Tommy:

- Kanskje litt tidlig å si, men vi håper på at dette kan bli en tradisjon. Jeg er i hvert fall klar til å fortsette.