Foto: Redd Barna
Nejira Mutevelic og Huma Tojaga i realistisk øvelse.

I Region øst deltok 10 entusiastiske frivillige på kurs en tirsdagskveld i september. Fra Moss stilte nesten hele lokallaget. - Jeg synes det er utrolig viktig at vi som jobber direkte med barn går gjennom dette kurset. Et slikt tilbud er unikt, og her vi får både teori og praksis. Det er synd at det ikke er flere her, sier Aneela Khan som er leder i Redd Barna Moss lokalavdeling.

Kurskvelden i Oslo startet med pizza for deltakerne, som kom rett fra jobb og studier. Det bidro også til å bli kjent før deltakerne tok fatt på en nyttig kveld. Det var ulik grad av erfaring blant kursdeltakerne - noen med førstehjelpskurs fra før, mens for andre var det første gang. Uansett er førstehjelp alltid viktig å repetere! Øvelsene deltakerne gjennomgår på kurset er det nærmeste man kan komme virkelige scenarier.

Førstehjelpskurs er viktig!

- Selv om jeg har vært på førstehjelpskurs før, var det mye som hadde gått i glemmeboken. Det er veldig positivt å få frisket opp litt. Jeg synes førstehjelpskurs er noe alle bør ta seg tid til, men det er spesielt viktig for oss som skal jobbe frivillig med barn. Det er så lite som skal til for å kunne gjøre en stor forskjell, sier Kjersti Litleskare som er frivillig i Redd Barna Trondheim.

Foto: Redd Barna
Kjersti Litleskare er frivillig i Redd Barna Trondheim.

I Region midt deltok rundt 40 engasjerte frivillige på førstehjelpskurs i løpet av to lørdager i september. Her fikk man både teoretisk og praktisk innføring i hvordan man utfører hjerte-lungeredning samt forbindinger ved sår- og bruddskader. De frivillige som deltok på kursene viste stort engasjement i løpet av de 5 timene kurset varte, og instruktøren fra Norsk Folkehjelp satte alle deltakere inn i ulike situasjoner der førstehjelpkunnskap kan redde liv.

Alle deltakere fikk øve seg på hjerte-lungeredning på barn -og voksendukker og praktiske øvelser i hvordan man utfører livreddende førstehjelp og hva man gjør ved sykdom og forgiftninger. Instruktørene gikk også gjennom hvordan man sikrer skadestedet og hvordan varsle 113. Det er viktig å ha appen Norsk luftambulanse på mobiltelefonen. Når man har denne og ringer 113, vil mobilen automatisk vise hvor man befinner seg slik at hjelpen kommer på rett sted på hurtigst mulige måte. Finn appen her >

Etter endt kurs fikk deltakerne kursbevis, og alle dro hver til sitt godt fornøyd med å ha fått mye viktig kunnskap om førstehjelp.