Foto: Maryam Matevosyan
Det var god stemning da Redd Barna Finnsnes hadde sin første aktivitet med barna på Heimly asylmottak. – Dette var gøy og skal gjentas, forteller leder i Redd Barna Finnsnes, Tommy Myklebust.

– Dette var gøy og skal gjentas, forteller en entusiastisk Tommy Myklebust, leder i Redd Barna Finnsnes. Knapt to uker etter stiftelsesmøtet klarte de å samle 15 asylsøkende barn i aldersgruppen 4 til 11 år til et kreativt kunstverksted på Heimly mottak. Redd Barna Finnsnes ble stiftet 12. oktober i år og består av 8-10 engasjerte ungdommer og ungdomsskolelærer Tommy Myklebust. Helt fra begynnelsen har de visst at de har hatt lyst til å bedre hverdagen for ungene på Heimly mottak gjennom lek, dans, kunst og andre aktiviteter. Og nå er de i gang.

På personalrommet på mottaket stilte  spente barn og mødre og Redd Barna frivillige opp. Bordene ble fylt opp med  pensler, maling, tusjer, fargerikt papir og alt utstyr som trengtes for full kreativ frihet for deltakerne. De unge frivillige instruerte, engasjerte og assisterte barna som hadde kommet til aktiviteten. – Alle stortrivdes! Flere av mødrene som var med sa til oss flere ganger at dette måtte vi gjøre igjen. Og det skal vi!, sier Tommy stolt.

-  Det var en kjempesuksess denne første gangen, forteller Maryam Matevosyan fornøyd. Hun er ansatt ved Heimly mottak og legger til: - Vi håper det fortsetter sånn.

Allerede til helgen skal Redd Barna Finnsnes i aksjon igjen – denne gangen er det rødnesesprell på kjøpesenteret som står for tur.