Foto: Runa Aarre Sommarset
Det blåste bra på Hestviken, så forholdene for drageflyging var ypperlige.

Etter en totimers busstur og en liten fergetur ankom vi Hestviken på Varaldsøy fredag kveld. Stedet ligger idyllisk til ved Hardangerfjorden, og heldigvis hadde snøvær og vind gitt seg. Barna var straks i gang med å utforske stedet, leke med den søte hunden og spille fotball. De aller tøffeste kastet seg uti fjorden for vårens aller første bad!

Kvelden gikk med på å spille spill og kose seg foran peisen. Hytten har ikke tv, og bruker kun litt strøm som kommer fra solcellepanel, noe som selvfølgelig ble møtt med litt skepsis med en gang. Men dette var snart glemt. Ingenting er som å tenne masse levende lys og kose seg i mørket til langt på natt!

På lørdag var det blant annet rebusløp, quiz og drageflyging som sto på planen. Badelysten var også stor, og da pumpen til badestampen var ødelagt, trosset barna regn og vind og bar bøtter på bøtter med vann i over en time for å få stampen full. Kl. 21 om kvelden var vannet endelig varmt nok til å bade, og de ivrigste var uti i godt over en time. Heldigvis hadde vi en god og varm badstue de kunne varme seg i etterpå!

Foto: Runa Aarre Sommarset
Hvem kan bygge det høyeste tårnet av marshmallows og spagetti?

Bursdagskos og båtliv

Lørdag kveld var det tid for bursdagsfest! En av guttene fylte 16 år, og vi stelte i stand med taco, kake, muffins og masse godteri. Ingenting var å si på humøret til verken barna eller de frivillige! Like før midnatt måtte de aller minste bæres i seng. De eldste holdt ut til langt på natt med gode samtaler foran peisen. Spøkelseshistoriene ble kanskje litt for skumle i den mørke hytten.

På søndag hadde vinden gitt seg, og forholdene var gode nok til å dra ut med båt for å fiske. Vi var tidlig oppe, og noen av barna var så ivrige at de ikke tok seg tid til litt frokost engang før de la ut på tur. Dessverre ble det ikke noe fisk, men barna var kjempestolte over å ha klart å styre båten selv!

Selv om flere av barna ikke hadde lyst til å dra, var det nok godt å komme seg på bussen hjem igjen. Slitne, men veldig glade og fornøyde! Dette var vår første tur til Hestviken, men etter positive tilbakemeldinger fra både barn, frivillige og ansatte ved stedet har vi veldig lyst til å komme tilbake!