Foto: Redd Barna

Elevene ble hentet i buss og kjørt til Nordnorsk Vitensenter der Redd Barna og FN-sambandet ventet med premien – en annerledes skoledag!

Elevene hadde god kjennskap til barns rettigheter og de ramset opp nesten hele Barnekonvensjonen da Redd Barna spurte hva barn har rett til. Fjerdeklassingene hadde nemlig vunnet beste tegning ved å tegne hva som er god lek, fritid og mangfold. Erlend Nesland fra FN-sambandet spurte barna om de husket hva de hadde tegnet. - Det var en som lekte på lekestativet alene, så kom noen andre og var sammen med ham, svarte en av elevene.

Et lærerikt show

Astrid Wara er vitensenterpedagog og hadde forberedt et veldig spennende og lærerikt show. Elevene fulgte nøye med. De fikk en morsom og annerledes skoletime hvor Astrid både trikset med vann, fikk lokk til å hoppe av bokser og ikke minst laget flammer og eksplosjoner. - Dette kommer jeg alltid til å huske, spesielt smellene, sa en av elevene begeistret.

Etter showet fikk elevene fra Stakkevollan utforske Vitensenteret på egenhånd før de fikk siste del av premien. Det fantes nemlig ingen bedre måte å avslutte denne skoledagen på, enn med is til alle!