Foto: Redd Barna Moss

Koreografien skulle ikke være enkel og vi skulle bli kjent med de ulike håndbevegelsene med navn som pataka og kataka. Vi skjønte fort at dette ville bli noen intense timer med raske bevegelser, høyt tempo og mye nytt å lære på kort tid. Noen av de afghanske ungdommene var litt kjent med Bollywood dans gjennom Bollywood filmer. Men for ungdommene fra Irak, Somalia og Eritrea var dette noe nytt, men veldig spennende.

Bollywood og bowling

Danseinstruktørene var fra Polen, men kunne den indiske dansestilen godt. I første omgang var det koreografi med mye håndbevegelser, men det tok ikke lang tid før hele kroppen danset, og en måtte være rask om man skulle følge både koreografi og musikk. Men ungdommene lærte fort og danset i beste indiske Bollywood stil. Etter noen intense timer med dans var det godt med en drikkepause. Danseworkshopen ble avsluttet med en felles dans. Dansen så ut til å gi mersmak og ungdommene ville danse mer. Til slutt ble det også tid til fri dans, denne gangen med afghansk musikk. Flere av ungdommene uttrykte stor glede og mange ønsket å danse mer.

Etter intens dansing var det tid for en matpause for å lade batteriene til bowling. Flere hadde spilt bowling før, men for noen var dette første gangen. Noen bommet, mens andre fikk «strike». For en av de afghanske ungdommene var dette det første møtet med bowling. - Dette minner meg litt om cricket, så jeg skal ta med meg det jeg kan fra cricket og prøve å treffe kjeglene, sa han. Og han hadde helt rett; da han gikk fra fjerdeplass til førsteplass. Gleden var stor og gutten kalte seg «champion» med en enorm glede i ansiktet.