Foto: Rebecca Tangen Annesdatter
Populært med t-skjorte-maling

En vellykket kveld på Frivilligsentralen

En solfylt torsdag i slutten av oktober tok vi (2 ansatte fra Region øst og Rebecca fra Redd Barna Drammen) turen opp til Hamar.  Det skulle arrangeres flerkulturell kafé - et konsept vi funderer på å starte opp i Redd Barna Drammen. På Hamar drives dette som et familietilbud i samarbeid med Frivilligsentralen. Vi ble møtt av leder for Frivilligsentralen, en representant fra flyktningkontoret i kommunen og koordinator for Redd Barna Hamar. Mot slutten av møtet fikk vi også møte resten av frivilliggruppa, en gjeng strålende engasjerte damer som har drevet det flotte tilbudet over flere år. Til sammen gav det oss et godt bilde  av administrative utfordringer på kommunenivå og av tiltaket, med dets suksessfaktorer og utfordringer knyttet til kommunikasjon til de besøkende, målgruppe etc.

Litt over klokken fem dukket de første besøkende opp, og gjensynsgleden var åpenbar. Vaffellukten hadde allerede bredt seg godt i lokalene, og familiene fortsatte å strømme på. Til sist var det langt over 20 besøkende i tillegg til de frivillige og oss selv. I flokken fantes mødre med barn, hele familier og enkelte enslige kvinner og menn. Noen av de frivillige hadde også med egne tenåringsbarn, som innenfor rammene av et slikt familietilbud var et tydelig positiv tilskudd.

Foto: Rebecca Tangen Annesdatter
Alle fikk sveive bingomaskinen

Til de aller minste fantes et lekerom med Duplo og andre fristelser. Til de litt eldre barna var det kjøpt inn hvite t-skjorter og tekstilfarge, samt små bamsesparebøsser til dekorasjon. Det stadig stappfulle hobbyrommet viste at dette var en innertier for barna; gutter så vel som jenter!

Familiebingo - kveldens høydepunkt

Inne i "store-stua" hygget de voksne seg, de småpratet og delte snacks - noe medbragt og noe servert. Det ble etterhvert tydelig at alle ventet spent på kveldens høydepunkt; familiebingo!  Redd Barna Hamar frivillige hadde ordnet med ulike premier, som for en stor del var gaver fra ulike lokale aktører. Ansvarlig for kveldens bingo leste opp kombinasjonene fra bingomaskinen med høy og tydelig stemme mellom bordene. Språkkompetansen til de besøkende varierte stort, men aktiviteten passet likevel fint for dem alle - små som store ble veldig engasjerte. Og som det ble sagt: - Ingen har vondt av å øve på numre og bokstaver, med dette får de i tillegg premier!

Region øst og Redd Barna Drammen takker så mye for gjestfrihet, inspirasjon og alt dere frivillige i Redd Barna Hamar delte med oss. Slitne, dog oppstemte, tok vi turen sørover igjen.