Foto: Anne-Karoline Pedersen
Sadio Nor Teater med Teaterjukeboksen. Her deltar Aron Andreas Arnesen (i blå t-skjorte) i skuespillet.

Redd Barna, FN-sambandet, Tromsø mottakssenter, Tromsø idrettsråd, TUIL og BUL inviterte alle tromsøværinger til storslått gatefest i Kongsparken lørdag 22. august.

Gatefesten har sin opprinnelse fra et initiativ gjort av en av naboene til det forrige asylmottaket i byen. Festlighetene ble senere videreført av Redd Barna og Tromsø mottakssenter, og etter hvert har enda flere aktører kommet på banen.

Gatefesten er en festdag hvor barn får muligheten til å ”bare være barn”, uavhengig av hvilken bakgrunn de har og hvor de kommer fra.

Foto: Anne-Karoline Pedersen
Glenn Martinsen og Aron Andreas Arnesen er strålende fornøyd med årets gatefest, og kommer gjerne igjen ved en senere anledning.

Inkluderende aktiviteter

Dagen begynte med registrering og oppvarming til gateløp. Det var FN-sambandets maskot, FN-filuren som sto for oppvarmingen. I tillegg til gateløp ble det holdt ulike aktiviteter som ansiktsmaling, pynting av masker, laging av smykker og armbånd, og drageflyging. Det ble dessuten servert gratis mat fra flere ulike land.

Klokken 13 fikk BIG! besøk av Sadio Nor Teater som stilte opp med forestillingen Teaterjukeboksen, til barnas store fornøyelse. Teaterjukeboksen baserer seg på improvisasjon, og barna ble oppfordret til å komme med innspill på hvilke scenario teatergruppen skulle opptre.

Glenn Martinsen og Aron Andreas Arnesen er veldig tilfreds med gatefesten.

- Det er kult med slike arrangement. Jeg likte spesielt godt å spille teater, det var morsomt! Vi kommer tilbake neste år, sier Aron Andreas Arnesen.

- BIG! er et kjempefint tiltak, og er morsomt både for barn og voksne. Syns det er spesielt fint at det flerkulturelle mangfoldet er i fokus, sier Glenn Martinsen.

Foto: Anne-Karoline Pedersen
Frivillig Solrun Nyborg stiller gjerne opp på arrangement med barn i fokus.

Engasjerte frivillige

Mange frivillige stilte opp for å bidra til gjennomførelsen av gatefesten. Solrun Nyborg er én av dem, og hun sier følgende om det å være frivillig:

- Jeg syns det er veldig gøy å være frivillig under BIG!. Det er veldig bra at noen lager et arrangement hvor barna er i fokus, og det er nettopp dette BIG! går ut på. Syns dessuten det er veldig bra at arrangementet er gratis slik at alle har mulighet å delta. Det er ikke vanskelig å si ja til å stille opp på arrangement som dette.

Takket være mange flotte frivillige, godt oppmøte og fantastisk vær, ble dette en helt uforglemmelig dag!


 

Foto: Anne-Karoline Pedersen