Foto: Redd Barna Moss
Lokallagets selfie med Karpe Diem

Karpe Diem, bestående av Chirag Rashmikant Patel og Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid, har for lengst skrevet seg inn i norsk kulturhistorie, og det av flere årsaker. De har en CV fylt av oppnåelser få kan sies å ha: som Norges mestselgende hip-hop artister, de første til å motta den prestisjefylte musikkprisen Årets Spellemenn og klare å fylle opp Oslo Spektrum, samt skrive en biografi omtalt som «den beste biografien over et norsk band noensinne».

Billettene til konserten på Sentrum Scene i Oslo ble lagt ut en gang i november. Redd Barna Moss var kjapt ute med å få tak i billetter, da de visste at Karpe Diem sine konserter blir utsolgt raskt. Litt håpefulle kontaktet de hip-hop artistene for å høre om en liten, men veldig unik mulighet for at ungdommene kunne få et lite backstage treff med Karpe Diem.  - Vi visste at de skulle både ha konsert dagen før og to konserter den aktuelle dagen, så et møte virket noe vanskelig å få til. Men svaret fra Karpe Diem kom raskt, for dette ville de veldig gjerne, forteller Aneela Khan, leder av Redd Barna Moss. Til treffet skulle barna forberede noen spørsmål, - alt fra hvilken låt som var deres favoritt, til spørsmål om de kunne tenke seg å lage en film om seg selv, var blant spørsmålene.

Konserten levde opp til forventingene og enda mer. Publikum kunne låtene deres utenat og sang med. Folk hoppet og danset og stemningen var elektrisk. Tekstene var både alvorlige og engasjerende. Det ble sunget om alt fra å være mørk i huden, til det ekstreme som kommer frem i kommentarfeltene i sosiale medier.

Under backstage seansen etter konserten fikk ungdommene både tid til å stille sine spørsmål og ta en hel del bilder. Karpe Diem skulle allerede samme kveld ha en ny konsert, men brukte god tid på ungdommene. Redd Barna Moss satte stor pris på dette, og kvelden kunne oppsummeres med det en av ungdommene sa: - Dette var en perfekt dag … magisk!