Tilbake til forsiden
Postet 26.07.2017

Vi kan ikke lukke øyne og ører for en realitet flere barn lever med i dag

Vi er nødt til å handle.

Blogginnlegg

Som barn hadde jeg mer eller mindre alt som gjorde begynnelsen på livet og barndommen god, trygg og fullkommen.

Jeg hadde foreldre som gjorde alt for at mine søsken og jeg skulle ha det bra. Vi hadde de kuleste lekene, fine klær, gikk på skole, hadde venner, masse fritid og kvalitetstid med familien.

Jeg hadde alt fra dukker til lekebiler og lego. Jeg hadde alt fra fine kjoler til slitte joggesko fordi jeg var så aktiv og fikk leke så mye. Jeg husker gleden min da jeg fikk sykkel for første gang, smertene da jeg kjørte inn i en grøft og tryggheten da mamma kom med førstehjelp. Jeg husker de gode stundene som bursdager og skoleturer med barndomsvenner.

Mine søsken og jeg hadde alt dette i trygge Norge. Vi var trygge, og ikke minst hadde vi hverandre.

Jeg var trygg. Jeg ble hørt. Jeg ble sett.

Alle barn har rett på denne tryggheten, men ikke alle barn har den. Barn på flukt fra krig blir fratatt følelsen av trygghet, følelsen av frihet fra angst og redsel, og frihet fra en konstant frykt for hva den neste dagen vil bringe, og om den i det hele tatt vil komme.

Alle barn har rett til liv. Alle barn har rett til lek. Alle barn har rett til skole og fritid. Alle barn har rett til å bli hørt i det som angår dem. Alle barn har rett til omsorg og en sunn livsutfoldelse.

Vi kan ikke lukke øyne og ører for en realitet flere barn lever med i dag. Vi er nødt til å handle. Det er vår plikt å respektere menneskerettighetene, og det inkluderer barnerettighetene. Det er vår plikt å sørge for at disse rettighetene sikres.

Ikke sett barnas liv på vent! Gi dem muligheten til en god start på livet, gi dem muligheten til en god videre utvikling.

En god barndom varer livet ut.

Jeg ber norske politikere sørge for at barna får den beskyttelsen de har krav på, under selve flukten og når de kommer til Norge. For barn på flukt er først og fremst barn. Ingen barn skal få barndommen sin satt på vent! #barndombetyralt Redd Barna

Synes du flere burde lese dette?

0 kommentarer

Kommenter via
Eller kommenter som anonym