Tilbake til forsiden
Postet 26.07.2017

Rosen og støtten jeg fikk var utrolig viktig

Mange barn fratas muligheten til å være trygg på seg selv.

Blogginnlegg

Jeg husker godt hvor mye jeg likte å lage hjerter fra perlebrettene. Når de voksne lot lille meg få lov til å stryke det varme strykejernet på brettene følte jeg meg passelig voksen for alderen, særlig når de andre barna trengte hjelp fra voksne, men ikke jeg, for jeg klarte det helt fint selv. De voksne stolte på meg. Rosen og støtten jeg fikk var utrolig viktig for selvfølelsen. Det skapte gode relasjoner og mye tillit til de voksne rundt meg.

Mamma ble alltid glad da jeg tok med noen hjem. Ekstra glad når jeg fortalte at jeg gjorde det helt selv. Mestringsfølelsen kunne vare ut hele dagen. Jeg følte så trygg på meg selv, så selvstendig. Hjerter, dyreformer, stjerner og alt som kunne perles, det var ingen utfordring. Noen ganger spurte de andre barna meg om hjelp. Det var farlig mye selvtillit jeg følte i barnehagen, men det var godt å kjenne at jeg kunne mestre noe.
Perleeksperten, det var meg.

Oppveksten min besto mye av ros for mestringene mine. Enten det var å gå på do alene, eller å lage perler og stryke det varmet jernet helt selv.

Dette speiler likevel ikke alles barndom. Mange barn fratas muligheten til å være trygg på seg selv og de rundt dem. De får ikke den gode relasjonen og tilliten jeg selv opplevde. Barn på flukt har ikke muligheten til å leke uten bekymringer, til å mestre lekingen sin med et godt selvbilde, og å dra hjem og vise fram hva de har fått til i barnehagen, eller på skolen.

Deres barndom blir satt på vent, og ingen fortjener dette. Ingen barn skal fratas deres trygghet, deres bekymringsfrie liv med lek og moro.

Jeg ber norske politikere sørge for at barna får den beskyttelsen de har krav på, under selve flukten og når de kommer til Norge. For barn på flukt er først og fremst barn. Ingen barn skal få barndommen sin satt på vent. #barndombetyralt

Synes du flere burde lese dette?

0 kommentarer

Kommenter via
Eller kommenter som anonym