Tilbake til forsiden
Postet 01.08.2017

Norge betydde alt for oss. Det var landet som tok oss godt imot

Ikke alle er like heldige.

Blogginnlegg

Som barn vokste jeg opp sammen med mine 4 flotte søsken på Vestlandet, nærmere bestemt Stavanger. Bydelen Tasta ble vårt nye hjem. Året var 1992. Det var ikke særlig mange med samme bakgrunn som oss på den tiden. Likevel betydde Norge alt for oss. Det var tross alt det landet som tok oss så godt imot. Som hjalp oss når vi trengte det sårt. Jeg føler meg så utrolig heldig som har vokst opp under trygge og anstendige forhold. En hverdag preget av kjærlighet, samhold og ikke minst trygghet. Jeg husker godt alle de gangene når hele familien var samlet i den små stua vår. Alle barndomsvideoene av meg dansende i kledd sjal. Pinlig? Ja. Men for noen uforglemmelige minner det var! Jeg kan aldri glemme den ene gangen når jeg (7 år gammel) og søskenbarna mine på henholdsvis 7 og 6 år bestemte oss for å snike oss ut av huset og gå hele veien hjem til tanta vår som bodde ved siden av oss. Hensikten? Få stappa i oss litt lørdagsgodt og potetgull. Det var et stort øyeblikk for oss. Vi var tross alt barn.

 Jeg husker følelsen av å kunne sykle på egenhånd uten hjelp fra storebrødrene mine. Ruslende ned gata med trehjulingen som jeg hadde arvet av bruttern. Et stort øyeblikk.

Jeg husker første dagen min på barnehage. Barneskole. Ungdomsskole. En hverdag preget av kjærlighet, samhold, nærhet og trygghet. Jeg kunne ikke spurt om en bedre oppvekst. Omringet av mennesker som betyr hele verden for meg. 

Men det er ikke tilfellet for alle. Ikke alle er like heldige som meg. Ikke alle har en oppvekst preget av stabilitet og fred. Mange barn lever under svært dramatiske omstendigheter og mister alt de eier. De opplever å miste nære familiemedlemmer og venner i krigshandlinger. Barn på flukt er sårbare og utsettes for overgrep og mishandling. 

Ingen barn fortjener å få frarøvet sin verdifulle barndom. Alle barn fortjener forutsigbarhet. Å kunne vokse opp under trygge rammer. Barn på flukt er også barn. 


Jeg ber norske politikere sørge for at barna får den beskyttelsen de har krav på, under selve flukten og når de kommer til Norge. For barn på flukt er først og fremst barn. Ingen barn skal få barndommen sin satt på vent! #BarndomBetyrAlt

Synes du flere burde lese dette?

0 kommentarer

Kommenter via
Eller kommenter som anonym