Tilbake til forsiden
Postet 18.07.2017    |   Kategorier: Barns rettigheter

Lite visste jeg om hvor heldig jeg var

Dette er meg. 11 år og glad i livet. Dette er fra da jeg deltok på leirskole. Vi reiste til en plass like utafor Sandefjord med to andre skoler fra Hedmark. Det var utrolig koselig med mange kule aktiviteter.

Blogginnlegg

Vi danset, og vi lekte. Vi klatret og vi var ute på vannet. Jeg lærte om brennmaneter og kunne nå si at jeg har padlet kajakk. Vi fikk i tillegg mye god mat. Det meste var sjømat, noe jeg elsker. Jeg er så heldig for at jeg får være med på slike opplevelser. Ikke nok med at jeg fikk gjort mye jeg aldri hadde gjort før, men jeg fikk også bli kjent med mange kule mennesker. Mennesker som det enkelt for meg var å holde kontakt med og møte. Hadde jo rett før sommerskolen fått meg Facebook og jeg skulle bli venn med alle når jeg kom hjem. Kunne lett bruke en PC da det var enkelt tilgjengelig med Internett.

Lite visste jeg på den alderen hvor heldig jeg var som fikk gjøre slikt. Som hadde enkel tilgang til alt jeg kunne ønske meg. Leker, Internett og langvarige vennskap.

Jeg er heldig her i livet, i motsetning til mennesker som ikke får muligheten til å leve livet som en 11 åring bør få. Ha det gøy, ingen bekymringer og bare masse lek og moro. Barn bør få være barn og bør få oppleve trygghet, kjærlighet og inkludering. Vi må bli flinkere til å få hendene ut i lille Norge og hjelpe barna der ute i verden.

Jeg ber norske politikere sørge for at barna får den beskyttelsen de har krav på, under selve flukten og når de kommer til Norge. For barn på flukt er først og fremst barn. Ingen barn skal få barndommen sin satt på vent!

Synes du flere burde lese dette?

0 kommentarer

Kommenter via
Eller kommenter som anonym