Tilbake til forsiden
Postet 01.08.2017

Jeg har fått lov til bare å være barn. Jeg har fått lov til å være trygg

Slik er det ikke for barn på flukt.

Blogginnlegg

Vi har alle vært fri en gang. Vi har vært åpne, søkende, bekymringsløse, inderlige. Enkle å glede, enkle å såre. Vi har sett verden med store, undrende øyne.

Vi har lett etter glitrende steiner i sanden, studert blomstene i veikanten. Vi har klatret i trærne, gjemt oss i åkeren og brukt god tid. Vi har tatt omveier på vei hjem fra skolen, oppdaget hemmelige stier og nye lekeplasser. Vi har fått lov til å glemme tiden, fått lov til å leke fritt, uavbrutt.

Og vi har fått lov til å glede oss. Glede oss til å høre nattahistorier og be om å få høre slutten bare én gang til. Glede oss til å kjøpe lørdagsgodt, og nøysomt velge ut hvilke biter som får bli med i godteposen. Å bygge hytter av tepper og puter og oppdage at det finnes en hemmelig portal lengst inne i hytta, som bare du og bamsen din vet om. Kilingen i magen da klokka var seks og det var tid for barnetv. Lange, varme sommerdager med grønske på klærne og støle legger. Å få lov til å ha overnattingsbesøk midt i uka og ligge våken til langt på natt og fortelle historier. Historier som kun tilhørte oss.

Vi har fått lov til bare å være barn. Og vi har fått lov til å være trygge. Fordi vi har vært heldige som ble født i et fredelig land. Slik er det ikke for barn på flukt. Alle barn fortjener å være trygge. Jeg ber norske politikere sørge for at barna får den beskyttelsen de har krav på, under selve flukten og når de kommer til Norge. For barn på flukt er først og fremst barn. Ingen barn skal få barndommen sin satt på vent! #barndombetyralt

Synes du flere burde lese dette?

0 kommentarer

Kommenter via
Eller kommenter som anonym