Tilbake til forsiden
Postet 25.04.2019    |   Kategorier: Barns rettigheter

Ikke tid til føleri

I Aftenposten i dag forsøker innvandringspolitisk talsmann i Frp, Jon Helgheim, å framstille arbeidet for å få hjem barn av foreldre med IS-tilknytning som perspektivløst føleri. Mange av oss som tar til orde for at norske myndigheter aktivt må hente barna hjem, er dessverre altfor tett på realiteten til å ha tid til føleri.

Blogginnlegg

Foto: Fra Al Hol-leiren/Save the Children UK


Det er ikke ukjent type argumentasjon fra Helgheim, men dessverre en uryddig tilsløring av saken. I overfylte flyktningleirer i Nordøst-Syria jobber Redd Barna sammen med mange andre humanitære organisasjoner beinhardt for å hjelpe titusenvis av syriske, irakiske og utenlandske barn som er syke og traumatiserte, og som lever under livsfarlige forhold. Når vi ber utenlandske myndigheter hente sine barn hjem, er det fordi barna har rett til den hjelpen. Men det er også fordi det vil lette arbeidet med resten av barna noe. Vi har rett og slett ansvar for å gi mat, vann, medisiner og omsorg til så mange barn, at vi trenger at land som Norge tar sin del av ansvaret.

Internasjonal dugnad

Vi setter ikke sårbare grupper av barn opp mot hverandre. Det trengs både nødvendig økt støtte til arbeidet i leirene, og aktiv handling raskt for å hente ut barna som er utenlandske statsborgere. Helgheim mener en internasjonal dugnad for å hjelpe alle barn som sitter i dårlige leire hadde vært bra. Den dugnaden har vært i gang lenge! Men vi trenger mange flere med på laget. Om Helgheim og Fremskrittspartiet vil bidra til mer penger til hjelpearbeidet og å hente ut flere av alle dem som ikke kan hjelpes i nærområdene som kvoteflyktninger, er det fantastiske nyheter.

Synes du flere burde lese dette?

0 kommentarer

Kommenter via
Eller kommenter som anonym