Tilbake til forsiden
Postet 02.06.2015    |   Kategorier: Barns rettigheter

Hvorfor følger du oss egentlig?

Å «kjempe for barns rettigheter og for at barn skal leve et verdig liv - uansett hvem de er og hvor de bor» gjør at Redd Barna jobber med veldig mange temaer på ulike nivåer. Men hva interesserer deg?

Blogginnlegg

Foto: Redd Barna/Anna Kari

Som webredaktør mottar jeg ulike tekster fra mine engasjerte kollegaer. Noen av tekstene skjønner jeg ikke så mye av, uansett hvor viktige de er. Disse er ofte lange og inneholder ord som høringsuttalelse, reformendringer og kanskje til og med utviklingspolitiske prosesser og strategier. Det er dokumenter som bidrar til at tusenvis av barn får det bedre, likevel gjør bilder som dette mer med meg:

Foto: Redd Barna/Hedinn Halldorsson

Er det bare meg, eller kan bilder bidra til at barn får det bedre? Jeg tror vår kollega Hedinn Halldorsson i Danmark, som har tatt bildet, er enig med meg. De siste årene har han reist verden rundt og dokumentert livene til barn som lever i krig og under andre forhold som er utrolig vanskelig å forestille seg. Gjennom bilder forteller han om Redd Barnas arbeid, og hvorfor vi jobber for barn i 120 land. Er det en interesse for barns situasjon i verden som førte til at du nå leser denne bloggen?

Foto: Redd Barna/Karin Beate Nøsterud

Samtidig er det utfordrende med bilder av barn, fordi vi først og fremst skal beskytte dem. Redd Barna er til for at barn skal få det bedre, men metodene vi bruker for å synes må aldri gå på bekostning av barna. Derfor har vi strenge regler for bildebruk, som gjør at alle vi tar bilde av blir godt informert om hvorfor. I Norge jobber vi mye med nettvett, og ser at barn daglig får problemer relatert til bilder på nettet. Og i arbeidet med barn som søker asyl møter vi barn som lever i skjul på grunn av ting de har opplevd i hjemlandet eller langs fluktruten til Norge. Hvordan skal vi fortelle deres historier på en god måte?

Still krav til oss!

Det er vi som jobber i Redd Barna som er ansvarlige for å løse dette, men vi vil gjerne ha dine innspill! I dag lanserer vi en ny blogg. Dette gjør vi for at alle som er opptatt av barns rettigheter skal få et sted å dele innspill og historier, og et innblikk i hverdagen til oss som jobber for verdens ledende organisasjon for barn.

«Vi håper at du bruker kommentarfeltet, i tillegg til å kontakte oss på Facebook og Twitter som mange av dere allerede har blitt veldig flinke til. »

Hvorfor skal du gjøre dette? Jo, for i blant ringer vi mediene om en sak vi mener er kjempeviktig, og hører at dette er et tema så få leser om at de ikke kan bruke ressurser på det. Et typisk eksempel er de langsomme krisene, der langvarig mangel på mat fører til at barns rettigheter blir brutt over tid. Vi tror dere bryr dere når barns rettigheter blir brutt. Og vi vil gjerne høre fra deg.

Synes du flere burde lese dette?

1 kommentarer

 • Marianne

  Jeg tror det er mange som ikke har stort av verken forståelse eller innsikt på hvor vanskelig mange av asylsøkerne, spesielt barna, som kommer til Norge faktisk har det. Og hvor triste historier de har med seg i bagasjen. Hva med å publisere historier som disse barna selv forteller, og selv setter ord på? Det gjør budskapet utrolig mye sterkere. Og jeg tror det er viktig at barnas stemme blir hørt, som jo nettop Redd Barna jobber for. Løft frem enkelthistorier, det gjør alltid et sterkt inntrykk, istedet for å fortelle "generelt" hvordan asylsøkere og andre har det. Da tror jeg folk har lett for å ikke ta stilling til det.

  Svar
  Hanne Bjugstad

  Hei Marianne! Tusen takk for tips, det skal jeg ta videre. Helt enig i at eksempler er lettere å få tak på, og at barn på flukt fortjener å få dele sine historier. Følg gjerne litt med oss framover, vi er glade for forslag! Hanne, Redd Barna.

  Svar
Kommenter via
Eller kommenter som anonym