Tilbake til forsiden
Postet 30.03.2017

Hvorfor er jeg frivillig på mottak?

Å være frivillig for Redd Barna er noe jeg gjør motvillig med glede. La meg forklare.

Blogginnlegg

Etter en lang blåmandag hvor jeg må på universitetet for å delta på forelesninger og seminarer, lese pensum, og kanskje jobbe litt på en av flere deltidsjobber, er jeg ganske ferdig for dagen. Da er jeg bare klar for middag og Netflix.

Derfor er det kanskje andre ting jeg kan ønske å gjøre på en mandagskveld, og jeg tror aldri jeg har tenkt: «Nå har jeg lyst til å dra til et asylmottak!».

Så, hvorfor er jeg frivillig på Torshov Transittmottak?


I en hektisk hverdag blir man naturlig nok sliten, men personlig tror jeg det handler om mer enn at man har mye å gjøre. Vårt fokus ligger i så stor grad på det vi føler vi må mestre, det som skal, nei, det som MÅ bli gjort.

Så prøv da i stedet og lek med tanken om å bare gi slipp på alt dette stresset. Det er hva jeg selv opplevde da jeg ble frivillig for Redd Barna, at det for min del kan fungere som en pause fra hverdagen å ikke gjøre noe for deg selv, men for noen andre.

Og joda, det er selvfølgelig fint å være et fantastisk menneske som hjelper barn ... Men ta bare to sekunder å slapp litt av. Som jeg har påpekt til nå, du trenger ikke enda en ting du «BARE MÅ FÅ GJORT I DAG!» for å føle at dagen og deg selv er vellykket. Derimot kan vi alle trenge et avbrekk.

For når du klarer å få frem en latter hos et barn som tidligere skulte på de rundt seg, eller du ser all den oppsparte energien til en annen eksplodere i lek, så betyr det plutselig ikke så mye at du surret det til litt på jobben, eller at du ikke fikk lest så mye som du «skulle».

Har aldri angret


Så når jeg drar for å være frivillig gjør jeg det bærende på dagens utmattelse, og da er det ikke alltid like lett å møte opp. Likevel har jeg aldri angret, og hver gang jeg drar hjem er jeg mer avslappet og fornøyd enn da jeg kom.

Så hvis du leser dette og lurer på om du kan tenke deg å være frivillig, så vil jeg gi deg ett tips:

Gjør det for deg selv.

Å være frivillig er noe du gjør for andre, men hvis ikke du vil - men tenker derimot at det er noe du bør, så blir det bare enda en ting du føler du må få gjort. Og det vet vi begge at du ikke trenger.

Så hvis du vil, bli frivillig, fordi du fortjener en pause fra hverdagen.

Og hvis du ønsker dette, så bør du vite at Redd Barna har fokus på barn på flukt og jobber slik at vi alle kan bidra for å få de som har flyktet til Norge til å følge seg hjemme her. Barn på mottak forteller at enkle ting kan gjøre en stor forskjell, så si hei! Få dem med i lek, og vis dem at vi er et varmere folk enn de kalde skuldrene våre kan tilsi. Redd Barna er på lag med alle barn, og dette budskapet blir bare tydeligere med deg også med på laget!

------
Har du lyst til å engasjere deg som frivillig i Redd Barna? Her finner du mer informasjon: reddbarna.no/frivillig

Synes du flere burde lese dette?

0 kommentarer

Kommenter via
Eller kommenter som anonym