Tilbake til forsiden
Postet 11.07.2017

Hufsa var det nærmeste jeg kom utrygghet

Mine beste minner fra barndommen er lesestundene med pappa. Vi leste nesten hver kveld, helt til enten jeg eller pappa sovnet.

Blogginnlegg

Jeg likte spesielt godt bøkene om Mummitrollet. Bøkene handler om familie, barndom og lek, men også om frykt. Frykten personifiseres gjennom figuren Hufsa, som jeg var livredd for i mange år.

Men Hufsa var også det nærmeste jeg kom utrygghet i min barndom. Jeg var kjempeheldig, fordi jeg hadde snille folk rundt meg, trygge rammer, forutsigbarhet og en hverdag som var skreddersydd for at jeg skulle få leve barndommen min fullt ut.

Lesestundene med pappa var viktige av flere grunner. Først og fremst fordi de gav glede og varme der og da. Men alle eventyrene og fortellingene var også viktige fordi de fikk meg til å drømme og fantasere om min egen fremtid. På skolen ble vi jo fortalt at vi kunne bli hva vi ville. Jeg ville bli forfatter.

Jeg synes noe av det fineste med å være barn er det å dagdrømme, legge planer, glede seg til fremtiden. Man har et helt liv og et hav av muligheter foran seg. I Norge er vi så heldige å bli utstyrt med en verktøykasse som kan hjelpe oss å realisere drømmene våre. Vi har så mye å glede oss til!

Ikke alle barn har dette privilegiet. Barn som flykter vet ikke hvordan livet ser ut i morgen. Frykten, som for meg aldri ble noe mer enn en skikkelse i en bok, blir barndomsminner for dem. De får drømmene sine satt på vent.

Noen av barna som flykter kommer til Norge. Norge ble nylig kåret til verdens beste land å bo i. Jeg ber norske politikere sørge for at barna får den beskyttelsen de har krav på, under selve flukten og når de kommer hit til Norge. For barn på flukt er først og fremst barn. Ingen barn skal få barndommen sin satt på vent!

Bli med på å gi en viktig beskjed til politikerne før valget: Del et barndomsminne og krev at barn på flukt, i likhet med alle andre barn, får den barndommen de har rett på: https://www.reddbarna.no/nyheter/barndom-betyr-alt

Synes du flere burde lese dette?

0 kommentarer

Kommenter via
Eller kommenter som anonym