Tilbake til forsiden
Postet 14.07.2017

Den viktige barndommen: Alt skulle smakes på

Som barn var jeg mye ute og lekte. Uansett vær ble vi sendt ut. Barbent og lettkledd om sommeren, gummistøvler, regntøy og sydvest om det regna. Men det var fint.

Blogginnlegg

Var det regnvær kunne vi lage små barkebåter som seilte rundt i vanndammen, dusje hodet under takrenna og lage demninger i bekken.

Nysgjerrigheten var også stor. Alt skulle smakes på, både maurene under stenen, sandkakene i sandkassa, granskudd, blomster og sølepyttvann. Havet var bare en sykkeltur unna huset. Om sommeren kunne vi springe om kapp til brygga og hoppe uti. Jeg elsket havet! Det er ingen tvil om at en trygg barndom i et kystlandskap, omgitt av barn og voksne som bryr seg, har vært med å forme meg til den jeg er i dag.

Jeg har et godt forhold til vær og vind. Jeg elsker å høre regnet på ruta når jeg står opp om morgenen. Sånn er det ikke for alle. Mennesker på flukt mangler trygge steder å oppholde seg. Et hjem de kan sove i, gode klær og mat på bordet. En sikker morgendag. Spesielt barn på flukt er sårbare for overgrep, menneskehandel, vold og farlige reiser. Havet er et skremmende stort og kaldt landskap du aldri vet om du vil overleve. Barndommen er det viktigste i livet som former deg som menneske, og alle fortjener en utviklende barndom i gode omgivelser. Alle barn burde få kjenne på været. Kjenne på naturen, uten at den skal gi frykt. Smake, lukte, løpe, leke, bade. Friheten til å være barn, en mulighet du kun får en gang i livet.

Jeg ber norske politikere sørge for at barna får den beskyttelsen de har krav på, under selve flukten og når de kommer til Norge. For barn på flukt er først og fremst barn. Ingen barn skal få barndommen sin satt på vent.

Bli med på å gi en viktig beskjed til politikerne før valget: Del et barndomsminne og krev at barn på flukt, i likhet med alle andre barn, får den barndommen de har rett på: https://www.reddbarna.no/historier/barndom-betyr-alt

Synes du flere burde lese dette?

0 kommentarer

Kommenter via
Eller kommenter som anonym