Tilbake til forsiden
Postet 18.08.2015    |   Kategorier: Utdanning

Alle skoledager som kom og gikk. Ikke visste jeg at de betydde livet.

59 millioner barn får ikke gå på skole. Tallet er så høyt at jeg ikke helt klarer å forstå. Kanskje prøver jeg ikke heller. Selv jeg, som jobber i Redd Barna og ser dette tallet hver dag, har aldri helt klart å sette meg inn i hva det representerer. Det tror jeg ingen kan.

Blogginnlegg

Før jeg begynte i Redd Barna forsto jeg ikke akkurat hvor viktig skole er heller. Skolen er jo en del av livet. Man går på skole, lærer, blir det man vil bli. Mer eller mindre.
Aldri én gang i løpet av oppveksten slo det meg at jeg var heldig, en av verdens heldigste, som fikk lov til å være der.

Ikke før nå forstår jeg hvor annerledes livet mitt hadde vært om jeg ikke hadde gått på skole. Uten å kunne lese og skrive hadde jeg ikke jobbet i Redd Barna. Jeg hadde kanskje ikke hatt råd til å bo der jeg bor eller opplevd tre fantastiske år som student i utlandet. Ikke hadde jeg kjent vennene mine, de fleste har jeg jo møtt på skolen, og heller ikke samboeren min.
Livet mitt hadde vært annerledes på nesten alle mulige aspekter. Og jeg våger å påstå, til det verre.

Foto: PrivatI førsteklasse var alt spennende og nytt. Her på Sten-Tærud skole i 1987

I mange land betyr skole enda mer enn venner, opplevelser og drømmejobben. Det betyr helse trygghet og overlevelse.
For barn som lever i området med krig og konflikt, er skolen en måte å oppleve en normal hverdag, bearbeide traumer og være trygg. For barn som lever i fattigdom betyr skole en mulighet til å bryte ut av fattigdommen, både for seg selv og familien sin. For barn i hele verden gir skole fremtidshåp.

Redd Barnas nye kampanje, Skoleaksjonen 2015, har som mål å gi 20.000 barn skolegang i løpet av august. For bare 150 kroner kan et barn i et av verdens fattigste land få gå på skole. Og det bør være fokuset. Ikke de anonyme 59 millionene, men det ene barnet som får skolegang fordi en av oss sendte en SMS.

For å støtte Skoleaksjonen send SMS med SKOLESTART til 2434 og gi 150 kr eller gå inn på www.reddbarna.no/skoleaksjonen

Synes du flere burde lese dette?

0 kommentarer

Kommenter via
Eller kommenter som anonym