Om Redd Barnas juledugnad

De fleste av oss forbinder julen med tradisjoner, familie, god mat, gaver, julesanger og historier. Dessverre har ikke alle historier en lykkelig slutt. I år har vi latt oss inspirere av H.C. Andersens kjente novelle «Piken med svovelstikkene». Som du kanskje vet hadde den ingen lykkelig slutt. Dessverre er denne historien like relevant i dag som da den kom ut i 1848.

Over 170 år senere er det fortsatt barn som blir tvunget til å leve i nød og kulde.
Denne julen står tusenvis av barn i fare for å mangle mat, klær, husly og beskyttelse. Mange av dem lever i krig eller på flukt. For de mest sårbare barna vil situasjonen bli livstruende. Det er disse barnas historie vi skal forandre med årets store juledugnad!
Sammen med støttespillere som deg, klarte vi å gi mer enn 100 000 barn varme og trygghet til jul i fjor. Nå skal vi gjøre det igjen! Men vi klarer det ikke uten din hjelp.

Å varme et barn kan være mye mer enn å gi bort varme klær og pledd. Selvsagt skal barn som fryser få varme klær og vinterstøvler, men vi skal også gi barn varme og trygghet på andre måter. Ved å støtte årets juledugnad, gir du også underernærte barn mat og livreddende helsehjelp. Du vil bidra til å gi barn som er rammet av krig og katastrofer beskyttelse og tak over hodet. Med din hjelp skal vi også gjenforene bortkomne barn med familiene sine. Barn skal få skolegang og helsetjenester. Sammen skal vi sørge for at barna overlever, lærer og er trygge.

Og ikke minst – sammen skal vi sørge for at deres historie får en lykkelig slutt.

Tusen takk for at du er med på årets store juledugnad!