01.
Hvorfor har vi julekampanje?
Redd Barna er avhengig av finansiell støtte for å gjennomføre arbeidet vårt. Denne støtten kommer fra privatpersoner, bedrifter og offentlige instanser. Julen er en tid der mange ønsker å gi til veldedige formål og da er det viktig for oss å vise hva pengene kan gå til og hvordan man kan gi.
02.
Hvordan kan man gi?
Send SMS med VARME til 2230 (200,-). Vipps valgfritt beløp til 2230. Bidrag og gavekort: Reddbarna.no/butikk. Konto: 8200 01 03000. Start din egen innsamling - reddbarna.no/min-innsamling
03.
Kan min bedrift støtte dugnaden?
Ja. Som bedrift kan dere donere en gave eller kjøpe gavekort til de ansatte eller andre. Bare velg «Bedrift» til venstre over donasjonsalternativene. Evt kan dere gå inn på reddbarna.no/bedrift/jul. Der er det også mulig å kjøpe julekort.
04.
Hva går pengene mine til?
Pengene vi får inn under julekampanjen går til Redd Barnas generelle arbeid og gir barn i hele verden beskyttelse, helsehjelp, mat og skole. Se hvordan Redd Barna bruker pengene her
05.
Kan jeg sende produkter til barna?
Vi er veldig glade for at du ønsker å engasjere deg. Redd Barna kan imidlertid dessverre ikke ta imot klær i Norge, da vi da blir et fordyrende element. Vi kjøper varer lokalt for å støtte lokalt næringsliv og redusere kostnader.
06.
Dere sier at vi skal varme 100.000 barn. Hva legger dere i dette?
Å varme et barn har mange betydninger. Det kan bety å varme et barn som fryser ved å gi tepper, klær eller husly, men det kan også bety mye annet. Ved å støtte årets juledugnad kan du gi gatebarn en seng å sove i, utdanne helsepersonell til varme nyfødte barn slik at de overlever fødselsdagen sin, lære bort kengeru-metoden som varmer og redder premature barn, gjenforene barn med foreldrene sine og mye mer.

I år har vi sett på hva det koster å varme et barn. Alt fra vintersko til opplæring av helsepersonell til å gjenforene det med familien sin. Noe koster mye og noe koster nesten ingenting. I årets juledugnad sier vi at det koster 200 kroner å spre litt varme i et barns liv. Denne summen er en symbolsk sum, som for eksempel kan gi tepper, sko, skolebøker, mat og medisiner til barna som trenger det aller mest. For enkelte produkter er det vanskelig å fastslå eksakt antall barn som vil bli hjulpet. Tallene er derfor omtrentlige estimater.
07.
Hvordan bretter jeg printselv-kortet som jeg har fått fra dere?
Trykk her, så får du se hvordan kortet brettes.
08.
Hvordan sender dere de trykte kortene jeg har bestilt fra nettbutikken?
Hvor lang tid tar det å motta en bestilling?
Alle bestillinger blir sendt fra Redd Barna 1-2 virkedager etter bestilling og sendes med Posten Bring. Posten lover 2-3 virkedager på sine leveranser. Frem mot jul vil det naturligvis være større pågang av postgang hos Posten, derfor er lovnaden fra Posten at alle forsendelser som er sendt før 16. Desember vil komme frem før jul. Alle bestillinger gjort før kl 13.00 16. Desember vil sendes 16. desember.
Savner du en bestilling? Ta kontakt med Giverservice og oppgi din ordrereferanse fra ordrebekreftelsen vi har sendt deg per epost.
09.
Hvordan kan jeg ta kontakt med Redd Barna?
Gjelder henvendelsen et giverrelatert spørsmål: ta kontakt med Giverservice på telefon 22990900 eller epost: giverservice@reddbarna.no. Andre kontaktmuligheter finner du her.