Foto: Redd Barna
En av feltarbeiderne i samtale med fire søsken rammet av flommen.

Et kraftig monsunregn kalt the Himalayan Tsunami, har ført til voldsomme oversvømmelser i Uttarakhand-provinsen nord i India. Til nå er 560 mennesker rapportert omkommet, og over 150 000 har måttet flykte hjemmefra. Av disse er 65 000 barn, og Redd Barna jobber nå med å nå frem til barn og familiene deres med elementære ting som mat, rent vann, varme tepper og hygieneartikler i Uttarakhand-provinsen.

Se kontinuerlige oppdateringer fra felt på Redd Barna India sin facebook-side.

Oversvømte landsbyer

Foto: Redd Barna
Tusenvis av barn og familier er hjemløse etter det voldsomme monsunregnet.

De lokalt ansatte forteller om ødelagt infrastruktur og landsbyer helt vasket vekk av flomvannet. Mange familier står uten tilgang til et sted å sove, mat, rent vann eller medisinsk tilgang. Redd Barnas feltarbeidere melder om viktigheten av å sikre tilgangen på rent vann, for å unngå sykdomsspredning. Det samme gjelder rask, medisinsk tilgang når uhellet er ute, og ikke minst et sikkert sted å sove, da værvarselet viser fare for mer regn.

Flomsituasjoner er spesielt farlig for barn, da mange barn ikke er svømmedyktige og det lett oppstår kaos. Redd Barna jobber nå i de ti hardest rammede landsbyene i Uttarakhand, og vil hjelpe 5 000 familier.