Berørt: Hege Aaraas har selv besøkt Redd Barnas prosjekter i Bosnia, og ble både berørt og engasjert av møtet med barn, familiene deres og Redd Barnas ansatte.

Hege Aaraas i BDO er sikker i sin sak: Mange sjefer vil gjerne gi bedriftens julegave til et godt formål. Og mange ansatte synes dette er en strålende ide. Derfor har Hege Aaraas opprettet en egen facebook-side for å bringe budskapet videre. Her forteller hun hvorfor hun vil påvirke sin egen sjef, hvordan hun gjør det, og gir gode råd – deriblant uimotståelige argumenter – til dem som vil gjøre samme framstøt overfor sin egen sjef. Her utfordrer hun også sjefen sin i BDO.

Spent på reaksjonene

- Jeg synes vi kan reflektere litt over hvor bra vi har det her til lands. Trenger vi disse julegavene fra bedriften? Trenger vi kjøkkenkniver, pledd, glassvaser og paraplyer med logo? Kan ikke pengene gjøre bedre nytte for seg et annet sted? Når små gaver til mange ansatte blir slått sammen, kan det bli en betydelig sum som vil gjøre forskjell i mange barns liv. Vi kan gjerne ta samfunnsansvar selv om det er jul, understreker Hege, som håper på positive reaksjoner fra kollegaer og fra ledelsen i BDO.
- Ta jula fra folk – det blir de vel ikke så glade for?
- Vi skal selvsagt feire jul med blant annet julegaver, det er vår tradisjon. Men vi kan også dele litt med dem som har mindre enn oss selv, understreker aktivisten.

Fra Bosnia

At Heges facebook-side oppfordrer bedrifter til å støtte Redd Barna, er ingen tilfeldighet.  Hege kjenner organisasjonen godt. Hennes arbeidsgiver BDO har i flere år samarbeidet med Redd Barna, og Hege har selv besøkt Redd Barnas prosjekter i Bosnia. På facebook-siden forteller hun blant annet dette fra besøket tidligere i år:
- Det var en reise fylt av mange sterke følelser, og en opplevelse jeg verken kan eller ønsker å glemme. Det sitter sterke bilder i hodet av historiene vi ble fortalt, familiene og barna vi møtte og ikke minst de utrolig dyktige og engasjerte menneskene som jobber i Redd Barna og som med et vanvittig pågangsmot jobber med å bedre barns rettigheter hver dag. Vi som dro lærte en vesentlig ting om Redd Barna: Organisasjonen driver ikke med veldedighet. Redd Barna jobber for varige endringer og jobber langsiktig og strategisk i samarbeid med lokale myndigheter, partnere og lokalsamfunn.

Etterord:

Det gikk ikke lang tid før Hege fikk svar fra sjefen. Nylig kom denne meldingen på facebook-siden:
- Jeg har en gavmild sjef! BDO Oslo vil dele årets julegave til ansatte med Redd Barna, noe som betyr ca kr 60 000 til Redd Barna i desember. Fantastisk! Oppfordrer flere til å overtale sjefen, det var veldig enkelt!

Se Facebook-siden for mer informasjon: http://nb-no.facebook.com/aretsjulegave