Foto: Redd Barna/Rebecca Jafari
Dugnad og ansiktsmaling.

Det har blitt malt, raket, boret og bygget til den store gullmedalje på dugnader rundt om på ni asylmottak denne høsten. Resultatet er mange, fine, nyoppussede lekeplasser og oppholdsrom.Dugnadene har også bydd på aktiviteter for barna. Både ansiktsmaling, eventyrstund, fotballskole og malerverksted har stått på agendaen. Hensikten har vært å skape møteplasser mellom lokalmiljøet og de som bor på mottaket, og etter ni vellykkede dugnader er målet nådd - og vel så det.

Positive møter

Foto: Redd Barna/Rebecca Jafari
Redd Barna har i høst arrangert dugnader på ni asylmottak rundt om i Norge. Her stekes det lapper i Fredrikstad.

Men desto viktigere har dugnaden skapt møteplasser og grobunn for gode samtaler mellom beboere på asylmottak og lokalmiljøet. Hensikten har vært å skape møteplasser, og etter ni vellykkede dugnader er målet nådd – og vel så det. - Vi ser at dugnadene har ført til positive og nye menneskemøter mellom lokalmiljø og barn på mottak. Mange har fått et innblikk i en hverdag som er litt annerledes enn ens egen. Både voksne og barn har hatt glede av dugnadene og tilbakemeldingene har vært strålende, sier Janne Raanes, leder for Redd Barnas Norgesprogram.

Dugnadssamarbeid

Det ble arrangert dugnader i Harstad, Bømlo, Finnsnes, Trondheim, Ytre Arna, Kristiansand, Tønsberg og Fredrikstad. Dugnadene har vært et samarbeid mellom lokalt næringsliv, frivillige i Redd Barna, asylmottak og lokalmiljø. Redd Barna har frem til sommeren 2013 kampanjen «Først og fremst barn» - en kampanje for å øke forståelsen for barn som bor på mottak. Dugnadene er en av flere aktiviteter som arrangeres i forbindelse med kampanjen. Les mer om kampanjen her.

Se bilder fra de ulike dugnadene her og på kampanjens facebook-side: