Millioner av barn er på flukt i verden. Noen av dem kommer til Norge for å søke asyl og beskyttelse.

Om lag 4000 barn bor i dag på asylmottak rundt omkring i Norge. Dette er barn som skal ha lik tilgang til omsorg, beskyttelse, skole og fritidsaktiviteter som alle andre barn. Dette er nedfelt i FNs barnekonvensjon. Fordi de er først og fremst barn.

Seminar 28. august

Anerkjente fagfolk og forskere kommer for å snakke om noen av utfordringene som er knyttet til oppfyllelsen av asylbarns rettigheter. Blant foreleserne er FN-rådgiver på menneskerettigheter og tidigere europarådskommisjonær Thomas Hammarberg, barneombud Anne Lindboe, Nova-forsker Elisabeth Gording Stang og Berit Berg, forsker ved NTNU samfunnsforskning.

Filmskaper Margreth Olin vil presentere sitt arbeid med sin nye og snart premiereklare kinofilm ”De Andre”. Dette er en unik dokumentasjon på hvordan enslige mindreårige asylsøkere blir tatt i mot og behandlet i det norske asylsystemet.

Gjennom et av Redd Barnas prosjekter satte ungdom fra Hobøl asylmottak opp revyen ”På vent!” i våres. Ungdommene fra revygruppa ”På vent” og P:UNKT kommer for å gi smakebiter fra revyen, der de forteller om sin hverdag og om sine liv på vent.

Barnerettighetsprisen deles ut

Hvert år deler Redd Barna ut Eglantyne Jebb-prisen for å synliggjøre barnerettighetsarbeid i Norge. Prisen kan gis til enkeltpersoner, grupper, organisasjoner, bedrifter eller andre som har gjort en særskilt innsats for å styrke barns rettigheter eller bekjempe brudd på barns rettigheter.

Årets Eglantyne Jebb-pris vil bli delt ut på barnerettighetsseminaret. Prisvinner vil få hederlig omtale, diplom og et kunstverk av den anerkjente billedkunstneren Elisabeth Werp. Tidligere prisvinnere er Hans Majestet Kong Harald, Landsforeningen for barnevernsbarn og NRK Supernytt.
 
Velkommen til en innholdsrik og kunnskapsrik fagdag med fokus på asylbarns situasjon i Norge og en sårbar gruppe barns særskilte rettigheter.

Barnerettighetsseminaret er tirsdag 28. august kl 9.00-15.30 på Litteraturhuset i Oslo. Seminaret er gratis – meld deg på her >

Velkommen!