Foto: Redd Barna/Andrea Gjestvang
IKEAs auksjon ifjor gikk blant annet til Redd Barnas arbeid med nettvett.

Det var IKEA Leangen  som selv tok initiativet til loppemarkedet, som blir Trøndelags største. IKEA og Redd Barna har samarbeidet i flere år, blant annet gjennom en årlig kosedyrkampanje, og flere auksjoner og møbelmarkeder. I fjor auksjonerte IKEA Leangen bort utstillingsmodeller av kjøkken, og fikk inn 150 000 kroner til Redd Barna i Midt-Norge. Pengene har blant annet blitt brukt til å holde nettvettforedrag i store deler av regionen. Også pengene fra Trøndelags største loppis skal gå til barn i Norge, og også barn og unge i Midt-Norge.

- Det er flott at IKEA i Trøndelag vil hjelpe barn og unge i Norge. Gjennom auksjonen i fjor, fikk vi muligheten til å lære mange flere om nettvett, sier Ingrid Øydegard, leder for region midt i Redd Barna.

Foto: Redd Barna/Nevruz Ebru Aksu
IKEA vil gjennom loppemarkedet fortsette å støtte barn og unge i Norge. I tillegg håper de loppisdagen kan bli en morsom dag for barn.

Gode kupp og viktig sak

Det store loppemarkedet starter kl.10.00 på lørdag, og varer til 16.00. Da vil alle varene fra Billigkroken til IKEA Leangen selges til enda rimelige priser enn vanlig, samt at IKEA i Oslo-området har sendt oppover en container med varer. Kl.14.00 er det en auksjon, men mange overraskelser. Alle som handler på loppisen ute, får med seg kuponghefte med gode tilbud som kan benyttes inne på varehuset 18.juni. På lørdag åpner IKEA Leangen også sin nye store parkeringsgarasje, og loppisen holdes ute på parkeringsplassen.

- Vi håper på godt vær. Men blir det regn, flytter loppemarkedet inn i garasjeanlegget istedenfor, sier Øydegard.

I tillegg til loppis og auksjon, vil det være mange aktiviteter, som ansiktsmaling for barna og grilling ute. Redd Barna stiller med frivillige som selger lopper.

- IKEA og Redd Barna ønsker folk i Trøndelag velkommen til en morsom dag, hvor de både kan gjøre gode kupp og støtte en viktig sak, sier Øydegard.