Foto: Jenny Bloxham/Redd Barna
Tove Wang på besøk i en leir for flyktninger fra Syria som har kommet til Jordan.

65-åringen begynte å jobbe for Redd Barna i Sri Lanka i 1978, og har siden hatt mange roller i Redd Barna i Norge og internasjonalt. Wang har jobbet for Redd Barna siden hun som 24-årig sykepleier i Jemen dro til Sri Lanka for organisasjonen. Hennes store kampsak har vært å kjempe for utdanning for barn i konfliktområder.

Norges beste bistandsjobb

Foto: Privat
I 1975 reiste Tove R. Wang ut til Jemen som sykepleier for fredskorpset. Hun var i Jemen til 1977.

Wang jobbet i Redd Barnas utlandsavdeling i Norge fra 1982 til 1991 som programkoordinator. Fra 1991 til 1994 var hun Redd Barnas stedlige representant i Zimbabwe før hun kom tilbake til Norge og var Redd Barnas utenlandssjef i 7 år før hun ble assisterende generalsekretær i 2001. Wang ble ansatt som generalsekretær i 2009, en stilling hun ikke selv søkte på, men som hun ble overtalt av sine kolleger til å ta.

Foto: Philip Crabtree/Redd Barna
Tove Wang sammen med syriske barn i en flyktningleir i Jordan.

- Jeg er privilegert som i hele mitt yrkesaktive liv, sammen med dyktige medarbeidere, har fått bidra til å skape en bedre verden for barn, sier Tove R. Wang.

- Det har vært utrolig givende å bidra til en mer rettferdig verden hvor også de barna som står bakerst i køen blir sett, hørt og får sine grunnleggende rettigheter ivaretatt. Norges beste bistandsjobb blir snart ledig!

Her kan du søke på jobben som generalsekretær i Redd Barna.

Wang står i stillingen fram til 1. oktober, på dagen 40 år siden hun begynte å jobbe for Redd Barna som 26-åring.