Foto: Kart fra Wikipedia
Den tidligere Sovjet-republikken Tadsjikistan er rammet av flom.

Mellom klokken 04.30 og 05.00 om morgenen fredag 7. mai ble byen Kulyab i Tadsjikistan rammet av en kraftig flom. Da gikk de to elvene som renner sammen i byen over sine bredder. 

Lørdag var 15 personer bekreftet omkommet. 40 personer var fremdeles savnet etter flommen og jordskredene den førte med seg, så myndighetene i den tidligere Sovjetrepublikken frykter at dødstallene vil stige etter hvert, ifølge nyhetsbyrået Reuters. Distriktsmyndighetene mobiliserte raskt alle tilgjengelige mannskaper for å redde folk unna flomvannet, og det russiske militære sendte en pansret bil for å gjøre evakueringen lettere.

Nødhjelpen i gang

Også Redd Barnas ansatte i Kulyab har deltatt i redningsarbeidet siden første stund. De melder om at minst 300 hjem i byen har blitt ødelagt av flommen. Så langt har Redd Barna mobilisert sju helseteam som skal hjelpe distriktets helsemyndigheter med å behandle skadede flomofre.

Vi har også satt av fem biler til å hjelpe med evakueringen av flomofre.

Vi er også i ferd med å kjøpe inn såper, tannpasta, tannbørster, sjampo, vaskepulver og en rekke andre hygieniske artikler. I første omgang er planen å dele ut 200 slike hygienepakker til de hardest rammede familiene, som har mistet hjemmene sine i naturkatastrofen. 

Også sju andre distrikter i Tadsjikistan er rammet av flom.