Foto: Redd Barna
Redd Barnas FN-ekspert i New York Debra A. Jones overrekker de nesten 60 000 underskriftene til Sikkerhetsrådets president, Sir Mark Lyall Grant.

Mer enn 8000 mennesker er drept i volden – brorparten er sivile. Og minst 500 av de døde er barn, ifølge tall fra FN. Redd Barnas underskriftskampanje krever stans i all vold og umiddelbar tilgang for nødhjelpsarbeidet i Syria.  

Nå er alle underskriftene overlevert til FNs sikkerhetsråd sammen med oppfordringen til Sikkerhetsrådet om å vedta en resolusjon som krever stans i all vold og umiddelbar tilgang for nødhjelpsarbeidet i Syria.

Underskriftene overlevert

Det var Redd Barnas FN-ekspert i New York Debra A. Jones som overleverte de nøyaktig 58,576 signaturene til Sikkerhetsrådets president, Sir Mark Lyall Grant. Også FNs generalsekretær Ban Ki-moon og FNs nødhjelpskoordinator Valerie Amos har fått hvert sitt eksemplar av underskriftskampanjen.

– Drapene i Syria må stanse nå. Åpen og fri tilgang til Syria er også avgjørende for at hjelpeorganisasjonene kan nå tusener av barn og deres familier som er livredde og som har et akutt behov for beskyttelse og medisinsk hjelp, sa Jones da hun overleverte underskriftene.

Foto: Redd Barna
Her er Debra A. Jones på vei for å overelvere Redd Barnas underskriftskampanje mot vold i Syria til FNs sikkerhetsråd.

Redd Barna står ved grensen til Syria i nabolandene Libanon og Jordan. Her hjelper vi familier som har flyktet over grensen. Ettersom mange familier fikk med seg få eller ingen eiendeler, deler vi ut pakker med praktiske ting som mat og toalettsaker.

Barn har rett på beskyttelse

– Barna har vært vitne til grusom vold, så vi identifiserer også de mest sårbare barna og gir dem den hjelpen de trenger for å takle traumene. Vi har også startet opp spesielle skoleklasser for flyktningbarna fra Syria for å sikre at de ikke går glipp av viktig utdanning, sier Jones.

Hun understreket at barn har rettigheter og må bli beskyttet selv i de verste konflikter.

– Vi oppfordrer FNs sikkerhetsråd til å gjøre alt i sin makt til å snakke med én stemme og til å vedta en resolusjon som krever stans i all vold og umiddelbar tilgang for nødhjelpsarbeidet, sier Debra A. Jones.