Mange artister stiller opp på lørdag 17. desember, og det blir både stand-up, musikk og høytlesning. Alle artistene stiller opp gratis, og det samme gjør arrangørene.

En av Norges mest populære komikere, Atle Antonsen fra Lillehammer, har brukt nettverket sitt for å sette sammen et spennende program. Artister og andre som arbeider med prosjektet ”En desemberkveld” legger ned innsatsen gratis. 17. desember står komikeren Are Kalvø, den populære artisten Ingrid Olava, skuespilleren Anders Baasmo Christiansen, rapduoen Jaa9 og Onkl P med mange flere på scenen på Radisson Blu Lillehammer hotell. I tillegg stiller den profilerte felespilleren Martine Lund Hoel, rock/popartisten Tina Lie og pianisten Stian Alexander Olsen. Atle Antonsen er konferansier, og lover et sammensatt show.

Kvalitetsshow

Antonsen håper at et helaftens kvalitetsshow til inntekt for et godt formål skal bli en førjulstradisjon på Lillehammer i årene fremover. I år falt valget på Redd Barna og arbeidet på Afrikas horn. Over 13 millioner mennesker er berørt av sultkatastrofen på Afrikas horn, og halvparten av dem er barn. Det har vært lett for Antonsen og arrangørgruppa å få folk til å stille opp på dette showet.

– Alle som kunne sa ja. De det ikke passet for vil gjerne stille opp senere, sier Antonsen.

Billettene til showet koster 375 kroner, og pengene går uavkortet til Redd Barnas arbeid på Afrikas horn. Billettene kan kjøpes på billettservice.

– Det skal være et bra show, samtidig som folk vet at pengene går til et godt formål. Vi ønsket å gjøre noe i forhold til sultkatastrofen nå, men vil støtte et nytt formål hver gang. Senere kan det kanskje blir noe lokalt, sier Antonsen.

Det er plass til 1000 personer i storsalen på Lillehammer hotell. Foreløpig har det blitt solgt over 550 billetter, som gir over 200 000 kroner til Redd Barna.

 – Vi ser på dette med stor glede. Men det er billetter igjen og det selges også i døra selve kvelden, så det er absolutt ikke for seint å bli med og oppleve showet og samtidig gi en vesentlig skjerv, sier Antonsen.

Foto: standup.no
Atle Antonsen synes det er en selvfølge å stille opp for et godt formål. Denne ganger er det for Redd Barna og barna på Afrikas horn.

Det nytter

Redd Barna er veldig glad for dette initiativet, og at så mange artister stiller opp for å støtte barna på Afrikas horn.

- Dette betyr svært mye for barna som er på flukt fra tørken. Kriger og naturkatastrofer rammer alltid barna hardest. Men det nytter å hjelpe, for bare 250 kroner kan Redd Barna sørge for nok høyernæringsmat til å holde et feilernært barn i live en måned. ”En desemberkveld” på Lillehammer vil hjelpe mange barn. Tusen takk til Atle Antonsen og alle som bidrar til å gjøre dette mulig, sier Anne Brude, prosjektleder i Redd Barna.

Antonsen selv synes det er en selvfølge å stille opp.

– Det er både ålreit og morsomt med slike initiativer. Jeg gjør det mer enn bra nok på andre måter, og det er fint å kunne bidra. Jeg er først og fremst en ekstremt privilegert og bortskjemt fyr over flere år, så det er faktisk så enkelt som at det nesten bare skulle mangle, sier han.

Det er ikke første gang Atle Antonsen stiller opp for Redd Barna. Tidligere har han vært engel i Redd Barnas julekalender, og vært med på Rødnesedagen.