Foto: Redd Barna/Kristin Sommerseth
Rema 1000s Trude Ertresvåg ga Anne Brude fra Redd Barna en sjekk på 87 815 kr for brødkampanjen i butikk. Det er andre året hvor verdens brøddag har en slik kampanje i butikk, og Redd Barna er svært glade for midlene til barns helse og ernæring.

Verdens Brøddag blir markert over hele landet med brødkampanje i bakerier og butikker.  I Oslo holdt man fredag 12. oktober Norges største brødtorg. Her kunne publikum smake og kjøpe mange ulike brød, delta i o-løpsquiz, møte norske idrettsstjerner og samtidig støtte Redd Barnas arbeid for nok mat og bedre helse for barn.
Mange bakere stilte opp på arrangementet, og til sammen solgte de brød for over 50 000 kr på brødtorget. Flere bakere har hatt og skal ha brødkampanje i butikk, hvor en krone per kampanjebrød har gått til Redd Barna. På brøddagen overrakte Rema 1000 og Mesterbakeren Redd Barna en sjekk på 87 815 kr.

- Vi er svært takknemlige for å ha med oss bakerne på denne kampanjen. Brødkampanjen «Gi ditt brødbidrag i dag!» startet i fjor, og vi ser at en slik kampanje kommer til å gi mange barn bedre helse og ernæring, sier Anne Brude, prosjektleder i Redd Barna.

Til sammen fra brødkampanjen, brødtorget og ulike aktiviteter kom det inn over 175 000 kr til Redd Barna. Dette er ny rekord. I tillegg er det flere bakere som fortsatt har brødkampanje i sine utsalg, så summen vil ble enda høyere.

Foto: Opplysningskontoret for brød og korn
Ordfører Fabian Stang overrakte prisen for årets brød til Bakers. United Bakeries fikk prisen for årets grovis og årets nytt av daggammelt.

Gjeve priser

På brøddagen ble det også kåret en del vinnere av ulike grove nyheter. Bakers med Jan Viggo Nygaard vant førsteplassen i Årets Brød 2012. Ordfører Fabian Stang overrakte prisen, og leste fra juryens begrunnelse, som berømmet vinneren for å ha brukt god tid og spennende råvarer når de utviklet det som ble årets brød.

- Vi kom på tredjeplass i fjor og i år tok vi seieren. Det er veldig moro at vi som industribaker kan gå til topps i denne konkurransen, sier en glad vinner Jan Viggo Nygaard, som jobber som produktutvikler hos Bakers.

United Bakeries vant de andre gjeve prisene, både for «Årets grovis» og for «Nytt av daggammelt». «Årets grovis» er årets nyskapning innen grove bakervarer, og «Nytt av daggammelt» er en ny kategori for å få brukt daggammelt brød på en annerledes måte.

Foto: Opplysningskontoret for brød og korn
En treningstime med Tone Wigemyr, norgesmester i orientering, ble auksjonert bort. Høyeste bud var 1200 kr.

Beste brøddag

- Dette tror jeg må være den beste brøddagen noensinne. Det har vært godt vær og god oppslutning, sa en fornøyd Anders Vangen, daglig leder i Baker- og Konditorbransjens Landsforening, etter arrangementet i Spikersuppa i Oslo.

- Vi er svært godt fornøyde med markeringen av brøddagen 2012, og selv om Brødtorget i Oslo selvsagt får stor oppmerksomhet er det viktig å få fram at bakere og dagligvarebutikker over hele landet har bidratt til at markeringen blir en suksess, kommenterer Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn.

I år ble det for første gang arrangert en sportsauksjon i forbindelse med markeringen. På qxl.no kan du fortsatt by på noen signerte effekter fra populære idrettsutøvere. Noen effekter ble også auksjonert bort på selve brødtorget. Høyeste bud gikk for en treningstime med norgesmester i orientering, Tone Wigemyr. Hittil har det kommet inn 25 000 kr på auksjonene i Spikersuppa og på nettet.