Foto: Redd Barna
Den signerte korden til Bartosz Piasecki som vant sølv i OL, er en av effektene som nå auksjoneres bort til Redd Barna.

Alle inntektene fra auksjonen og fra brøddagen går til Redd Barna. Det har vært stor velvilje blant idrettsutøverne til å gi bort viktige produkter. Noe av det mest spesielle er den signerte korden fra OL, hvor Bartosz Piasecki vant sølv i fekting.

Ellers er det mange flotte trøyer som auksjoneres bort, blant dem trøya til Edvald Boassom Hagen, Cadel Evans som vant Tour de France i fjor og Liz Hatch, en av de mest kjente kvinnelige syklistene. Også Thor Hushovd og resten av teamet hans gir bort signerte trøyer. Dessuten gir Brede Hangeland og Moa bort sine signerte fotballtrøyer. I tillegg kan du kjøpe signerte trøyer både fra kvinnelandslaget og OL-vinnerne i håndball, samt fra herrelandslaget i håndball.

Spennende effekter

Det er også mange andre spennende produkter som auksjoneres bort til inntekt for Redd Barna på qxl.no. Snowboardkjører Terje Håkonsen gir bort en signert hjelm, og Andreas Ygre Wiig gir bort både et signert brett som han brukte i snowboardfilmen «Vacation» og et helt nytt brett.

Foto: Redd Barna
Skicross-utøver Hedda Berntsen har gitt bort både en signert landslagsjakke og OL-bagen sin.

Skicross-utøver Hedda Berntsen auksjonerer bort både en signert jakke og OL-bagen. I tillegg kan du by på signerte bilder av Marit Bjørgen, Axel Lund Svindal og Petter Northug.

Dette er første gang det arrangeres en stor sportsauksjon i forbindelse med Verdens Brøddag. På fredag markeres dagen med Norges største brødtorg i Oslo sentrum. Her vil også noen av effektene fra QXL-auksjonen bli lagt ut for salg.

Stort brødtorg

Kornbønder, møllere og bakere inviterer til Norges største brødtorg i Spikersuppa. Her kan du kjøpe og smake brød, delta i o-løp, møte norske idrettsstjerner og samtidig støtte Redd Barna. Brødtorget er på fredag fra kl.12-17. «Gi ditt brødbidrag i dag» er temaet for markeringen, og midlene som blir samlet inn går til Redd Barna sitt arbeid for å sikre nok mat og bedre helse for barn i verden. Som tidligere år vil brødtorget bugne av ferske og velsmakende brød og bakervarer.

Alle penger fra brødsalget går til Redd Barna. Når du kjøper et brød på brødtorget er det nok til å gi et barn i Zimbabwe næringsrik frokost i én måned. Redd Barna håper på stor respons både på QXL-auksjonen og brødtorget. I tillegg foregår det nå en brødkampanje i Rema 1000-butikker, hvor 1 kr per solgte kampanjebrød går til Redd Barna.