Foto: Redd Barna/Hedinn Halldorsson
Redd Barna jobber på mottaksentre i Italia, og er spesielt bekymret for barna som tar den farlige ferden alene.

Tusenvis av flyktninger dør i Middelhavet på leting etter trygghet fra krig, fattigdom og undertrykking. Mange av disse er barn. Det er uakseptabelt at Norge og Europa lar dette skje uten å gjøre alt som kan gjøres for å forhindre det.

Redd Barna jobber med barna som ankommer Italia. Vi er svært bekymret for den farlige ferden, traumene og overgrepene disse barna blir utsatt for. Barn forteller om båter som fylles til randen og voldelige bakmenn.

Norge har nå annonsert at de skal sende en båt til Italia, men ikke før august. Det er altfor sent. Innen august har tusenvis mistet livet i det samme Middelhavet hvor nordmenn nyter sommerferien.

Redd Barna ber deg nå om å signere et opprop til alle partilederne, der vi ber dem om å ta ansvar for at Norge sender fartøy og personell raskt, økonomisk støtte til søke- og redningsoperasjoner og mottak av flyktninger, og bedre beskyttelsessystemer for barna.

Vi ber alle partilederne ta stilling til dette enkle spørsmålet: Vil de gjøre det de kan for å stoppe marerittet i Middelhavet? 

Denne kampanjen er nå avsluttet.Les mer om overleveringen her >

Kjære partileder

Jeg ber deg innstendig om å kjempe for at mennesker ikke lenger skal drukne i Middelhavet.

Ingen skal drukne på den farefulle flukten for å komme seg ut av en desperat situasjon. Norge kan og må gjøre en forskjell. 

Norge må:

  • Sende personell og fartøy som kan bidra til å redde liv på Middelhavet med en gang
  • Bidra økonomisk til Italias søke- og redningsoperasjoner og mottak av flyktninger
  • Sikre bedre beskyttelsessystemer for barn