Foto: Redd Barna/Zubair Shairzay
"Løp for livet" startet i Washington i april. Her løper barn etappen i Afghanistan, med blant annet landets førstedame i publikum.

Den verdensomspennende stafetten startet i Washington i april, og skal ende i New York under FNs generalforsamling i september. I mellomtiden har nærmere 60 land løpt sin etappe, deriblant Norge, hvor løpet går av stabelen under Arendalsuka 18.august.

I Race for Survival, eller Løp for livet som vi har valgt å kalle det på norsk, løper barn for å sette fokus på barns rett til overlevelse og god helse. For mange barn i verden er det ingen selvfølge å overleve sin femårsdag. En million barn dør årlig på sin første levedag, blant annet fordi de ikke hjelpes til verden av kvalifisert helsepersonell.

Etappene i de ulike landene knyttes opp mot politiske begivenheter eller inviterer til engasjement fra viktige beslutningstakere. I Washington var det Advocacy Summit, i Afghanistan var førstedamen til stede, i Berlin løp barn fra ambassade til ambassade for å legge press på G7-landene.

Under FNs generalforsamling vedtas nye utviklingsmål for de neste 15 årene. Gjennom Løp for livet engasjerer vi de barna som vil være voksne i 2030, hører deres historier, håp og drømmer for hvordan verden skal se ut da. I møte med politikere og beslutningstagere over hele verden er vi overbevist om at det er barnas stemme som er den viktigste, og den som virkelig kan fortelle hva som står på spill.

Les også Lisas blogg om hvorfor dette løpet er så viktig her >

Foto: Redd Barna/Zubair Shairzay
Feiring på målstreken i Afghanistan
Foto: Redd Barna/Zubair Shairzay
Stort engasjement i publikum når Afghanistan løper sin etappe.